Medicul Adina Alberts a îndemnat populaţia să-şi auto-administreze o substanţă netestată în tratamentul Covid

Adina Alberts, soţia lui Viorel Cataramă şi fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea Pro România, a scris pe 22 septembrie pe Facebook, cu doar 5 zile înaintea alegerilor locale, că "albastrul de metilen" este o substanţă foarte eficace în tratarea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 13:07
Medicul Adina Alberts a îndemnat populaţia să-şi auto-administreze o substanţă netestată în tratamentul Covid

Deşi postarea a fost ştearsă la puţin timp după publicare, aceasta apucase să fie preluată de mai multe instituţii de presă, iar Factual.ro, un portal ce se ocupă cu verificarea informaţiilor, a făcut o analiză amănunţită a afirmaţiei medicului.

„Această aparent banală substanță, atât de ieftină și care se găsește „pe toate drumurile”, este extrem de eficientă în prevenirea și în combaterea infecției cu noul coronavirus. Eu sunt omul în mâinile căruia vă puteți lăsa sănătatea dvs, a copiilor și a părinților dvs.”, a scris Adina Alberts în postarea pe care, ulterior, a şters-o.

În iunie, un chirurg cardiovascular brazilian, Paulo Roberto B. Evora susține într-o scrisoare medicală că albastrul de metilen ar putea ajuta în tratarea formelor de Covid-19. Scrisoarea are mai puțin de 2 pagini și nu are pretenția de studiu, prezentând doar câteva dintre avantajele teoretice ale substanței.

Există un singur studiu acceptat (peer-reviewed) în privința folosirii albastrului de metilen pentru tratarea pacienților cu coronavirus. O echipă de patru medici din Iran semnează această lucrare teoretică, referitor la tratamentul pacienților cu Covid19.

În schema de tratament, sugerează echipa medicală condusă de Seyyed Mohammad Ghahestani, ar trebui introdus și albastrul de metilen, o substanță care ar avea principalul avantaj de a fi ieftină și ușor de procurat.

Un studiu de laborator (deci nu pe pacienți) a fost efectuat de o echipă din Elveția, care susține că substanța ar putea fi eficientă în fazele inițiale ale bolii. Lucrarea medicilor elvețieni nu a fost, încă, revizuită, deci nu a dobândit deocamdată calitatea de argumentație științifică.

Nu există niciun studiu, finalizat sau în derulare, care să facă referire la eficiența substanței în prevenirea Covid19.

FDA, autoritatea supremă a SUA în materie de tratamente, singurul for care aprobă, pe teritoriul acestui stat, substanțe folosite farmaceutic, a transmis un avertisment, în luna iunie, unui producător care și-a marketat o albastrul de metilen ca eficient împotriva infecției cu noul coronavirus. Autoritățile au dispus retragerea imediată de pe piață a produsului, despre care au avertizat că este neaprobat și neautorizat.

Citeşte şi: Şefa UPU din Ploieşti, mărturisire ŞOCANTĂ: „Deja alegem între pacienţii pe care să-i salvăm. Se întâmplă zilnic”