Medicul Adina Alberts avertizează: „Aveţi grijă când folosiţi gelul dezinfectat de mâini”. Ce poţi să păţeşti

Medicul Adina Alberts avertizează asupra pericolului la care ne expunem atunci când folosim gelul dezinfectant de mâini. Potrivit cunoscutului doctor, este important să respectăm câteva reguli esențiale.

07 apr. 2020, 16:06
Medicul Adina Alberts avertizează: „Aveţi grijă când folosiţi gelul dezinfectat de mâini”. Ce poţi să păţeşti

 Într-o postare pe pagina de Facebook, Adina Alberts a transmis un avertisment privind utilizarea gelului dezinfectat de mâini.

„Gelul dezinfectat de mâini este foarte inflamabil. Așa că după ce ați folosit un astfel de dezinfectant pentru mâini, lăsați-l bine să se usuce și apoi clătiți cu apă de la robinet înainte de a aprinde un chibrit, o sobă, o brichetă, un cuptor. De asemenea, clătiți-vă mâinile după utilizarea gelului dacă faceți mâncare, atingeți alimentele, legumele, fructele, sandvișuri, pâinea, brânza, etc! Ele sunt și foarte toxice dacă le înghițim”, a scris doctorul Adina Alberts.

Medicul a subliniat că aceste geluri nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.

„Întotdeauna clătiți cu apă în jet mânuțele copiilor dvs după utilizarea acestui tip de gel de mâini”, a recomandat medicul.

Citeşte şi Nou tip de dezinfectant împotriva coronavirus, inventat de cercetătorii Politehnicii Bucureşti. În cât timp va ajunge pe piaţă