Nou tip de dezinfectant împotriva coronavirus, inventat de cercetătorii Politehnicii Bucureşti. În cât timp va ajunge pe piaţă

Cercetătorii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) au inventat un nou tip de dezinfectant împotriva COVID-19, boala infecţioasă cauzată de noul coronavirus. Mihnea Costoiu a explicat la România TV că acest dezinfectant poate fi produs în cantităţi mari şi ar putea fi disponibil pe piaţă în trei luni.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 13:18
Nou tip de dezinfectant împotriva coronavirus, inventat de cercetătorii Politehnicii Bucureşti. În cât timp va ajunge pe piaţă

Dezinfectantul împotriva noului coronavirus este bazat pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti. 

„E un dezinfectant care o compoziţie mai specială – nanoparticule de argint, aur şi cupru – şi poate fi produs în cantităţi mai mari într-o perioadă scurtă”, a explicat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, la România TV.

Votcă şi alcool de contrabandă, folosite ca dezinfectant împotriva coronavirus. Soluţia găsită de o ţară europeană în plină pandemie

Costoiu spune că este în moment în testare.

„Am solicitat în acestă perioadă sprijinul mai multor autorităţi ale statului pentru a ne ajuta cu testarea. Sunt o serie întreagă de aprobări care trebuie obţinute. Dacă lucrurile merg în condiţii normale, în trei luni putem avea acest produs”, a menţionat rectorul UPB.

Noul dezinfectant are şi un impact redus asupra mediului, „calităţi pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat”.

„Transmit mulţumiri echipei din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituţie inovatoare dedicată societăţii. Felicitări echipei formată din: prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu”, a scris rectorul într-un mesaj publicat pe Facebook.

Pandemie CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Spirtul nu e un bun dezinfectant, nu foloseşte la nimic