Medicul Adrian Marinescu explică motivul creşterii uriaşe a infectărilor cu COVID: „Degeaba testezi mult, dacă nu…”

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a declarat, în legătură cu numărul mare de infectări, că, din păcate, curba este una ascendentă şi că nu să semne să aibă o finalitate prea curând.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 19:45
Medicul Adrian Marinescu explică motivul creşterii uriaşe a infectărilor cu COVID: „Degeaba testezi mult, dacă nu…”

Întoarcerea românilor din concedii, începerea şcolilor sunt câţiva dintre factorii care au favorizat această creştere a numărului de cazuri noi.

„Și felul cum se fac anchetele epidemiologice contează! Degeaba testezi mult dacă nu și izolezi imediat și dacă nu îi testezi și pe asimptomaticii care sunt persoane de contact.

Una peste alta este vorba de niște factori care duc la aceste creșteri. Și e clar că bulgărele începe să tot alunece și în fiecare zi vor fi alte cazuri”, a declarat medicul la Antena 3.

Totuşi, medicul nu e de părere că ar fi cazul de noi măsuri de restricţie, ci e suficient să învăţăm să trăim cu virusul.

„Este o conviețuire cu virusul care va mai dura destul de mult și e clar că trebuie găsite niște măsuri care să ducă la un echilibru, astfel încât viața noastră să meargă înainte.

Și mai sunt niște lucruri clare pentru noi toți. Măsurile trebuie luate la nivel de regiune. Nu mai există discuția să acționezi la nivel național. Acționezi în locul în care e zona roșie. Și nu mă refer la Capitală, mă refer la zonele reduse. În Capitală e greu să iei măsuri restrictive. Probabil că se vor face niște lucruri punctual în funcție de evoluția din următoarea săptămână”, a mai spus Marinescu.


loading...