Medicul Brădişteanu: Cristi Borcea e bine, s-a ridicat la marginea patului

Medicul care l-a operat pe acţionarul dinamovist, Şerban Brădişteanu, spune că nu au apărut complicaţii postoperatorii.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 10:30
Medicul Brădişteanu: Cristi Borcea e bine, s-a ridicat la marginea patului

Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, medicul Şerban Brădişteanu, a spus că preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, este bine, a depăşit cu bine noaptea şi este în continuare sub supraveghere. Nu au apărut complicaţii postoperatorii, iar acţionarul dinamovist chiar s-a ridicat la marginea patului.

Cristian Borcea a fost supus, luni, unei intervenţii chirurgicale de by-pass pe o arteră coronară blocată, grefa fiind luată din artera mamară, a precizat medicul Şerban Brădişteanu.

Preşedintele executiv al FC Dinamo avea o malformaţie, probabil congenitală, artera coronară fiind strangulată de o punte musculară, a explicat medicul Şerban Brădişteanu, la finalul intervenţiei chirurgicale.

În cadrul intervenţiei a fost secţionată puntea musculară. De asemenea, a fost recoltată o porţiune din artera mamară internă şi apoi a fost grefată pe artera bolnavă. Artera grefată ocoleşte porţiunea blocată din artera coronară. Acest nou pasaj va aduce sânge bogat în oxigen pentru muşchiul cardiac, a explicat doctorul Şerban Brădişteanu, cel care l-a operat în august 2011 şi pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

By-pass-ul coronarian este o intervenţie de revascularizare folosită pentru a îmbunătăţi fluxul sanguin al inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronare.

Afecţiunile arterelor coronare, care aduc sânge pentru muşchiul cardiac, apar atunci când acestea sunt blocate din cauza obstrucţiei cu un material numit placă de aterom ce se formează la interiorul vasului de sânge sau, în acest caz, de o punte musculară. Dacă blocajul este sever, pot apărea dureri toracice (angină), dificultăţi de respiraţie şi, în unele cazuri, infarct miocardic.

În 20 martie, Tribunalul Bucureşti urmează să anunţe sentinţa pe care o va da în cazul privind transferurile de judecători de forbal. Pentru Cristian Borcea, acuzarea a cerut condamnarea cu executare în regim de detenţie către jumătatea maximă a pedepsei, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.