Medicul care a însoţit-o pe Halep la turnee: „Am acceptul ei să vă spun. Lua zilnic o tabletă anticoncepţională”

Doctorul Dana Safta a fost unul dintre medicii care s-a ocupat de Simona Halep, până ca dubla campioană de grand slam să înceapă colaborarea cu Patrick Mouratoglou, ea fiind o apropiată a Virginiei Ruzici, fostul manager al jucătoarei.

26 oct. 2022, 10:36
Medicul care a însoţit-o pe Halep la turnee: „Am acceptul ei să vă spun. Lua zilnic o tabletă anticoncepţională”

Dana Safta spune că a însoţit-o pe Simona Halep la mai multe competiţii, fiind astfel la curent cu medicamentaţia pe care jucătoarea o folosea, atât pentru probleme cronice, cât şi cea cu specific sportiv. Medicul susţine că a vorbit inclusiv cu fratele Simonei pentru a încerca să pună cap la cap informaţiile şi a înţelege ce anume s-a întâmplat.

„Am însoţit-o la o parte dintre competiţii. Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de şase ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieşit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

A venit în ţară, a făcut analize, a avut consultul cu medicul anestezist. Declaraţia în faţa medicului anestezist (n.r. – pentru operaţia la nas) a fost cu tot ce ia drept tratament cronic. Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA”, a dezvăluit Dana Safta la Antena 3.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, nou mesaj ironic despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep: „La adăpostul întunericului şi mânat de invidie, i-a turnat eroinei sticlă pisată în ceai”

Halep lua Euthyrox pentru echilibrarea nivelului de hormoni tiroidieni după ce a fost diagnosticată cu hipotiroidie secundară (n.r. glanda tiroidă nu produce o cantitate de hormoni).

Medicul Dana Safta spune că Simona Halep nu ar fi putut lua roxadustat în mod conștient, întrucât este incompatibil cu euthyroxul.

„Îşi face analizele (n.r. pentru operaţia la nas), care ies perfecte, îşi face probele de coagulare care ies perfecte. Dacă ar fi luat Roxadustat involuntar într-o cantitate care să rămână în corp, să aibă o remanenţă… O persoană care ia tabletă de tiroidă şi anticoncepţionale, atunci probele ei de coagulare ar fi fost modificate. Riscul de tulburare vasculară, sângerare, tromboză era inevitabil. Te poate ucide! Exclus să fie vorba despre tratament (n.r. la testul pozitiv antidoping)!

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide şi le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cuşetă, dar nici nu ar putea să facă cineva aşa ceva… să-i pună ceva în sticlă”, a mai spus Dana Safta.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea, atac subtil la adresa Simonei Halep? „Adidas îmi spunea că mai bine eşti frumuşică şi top 20, decât să nu arăţi bine şi să fii pe locul 1”