Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinarea antiCOVID. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

Florin Cîţu vine cu o veste bună pentru românii care se vor vaccina antiCOVID. Premierul a declarat că cei care se vor imuniza ar putea avea dreptul lai zile libere.

31 mart. 2021, 16:01
Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinarea antiCOVID. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinare. Şeful Executivului spune că se ia în considerare orice variantă pentru ca marea campanie de vacciare să fie un adevărat succes în ţara noastră.

Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinare. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

„Zile libere pt vacciunare? Luam in considerare orice, dar daca ii ajuta pe oameni, ne gandim si la acest lucru. Ar trebui sa ne gandim ca Vaccinul ne ajuta pe noi si pe cei apropiati. Guvernul poate sa dea diferite facilitati, dar tine de noi sa ne vaccinam, ca sa ajungem la o viata normala.”, a declarat premierul Cîţu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, dr. Valeriu Gheorghiță , a anunțat marți că, în aprilie, vor fi deschise noi centre de vaccinare, iar numărul persoanelor imunizare va crește de la 60 la 90 pe zi în toate punctele deschise.

De asemenea, până acum, aproximativ 55% dintre medicii de familie și-au arătat disponibiltatea de a participa la campanie.

În legătură cu persoanele înscrise în platforma de vaccinare, care fac parte din etapa a 3-a, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut câteva precizări.

„Platforma respectă ordinea înscrierii, nefiind aplicată o prioritizare pentru etapa 3. Astfel, o persoană care optează pentru mutarea într-un alt centru de vaccinare, va ocupa ultimul loc pe lista centrului respectiv.

Cine renunță la programarea într-un centru își pierde locul”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, care a precizat că, în continuare, în centrele de vaccinare au prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Acesta a anunțat, de asemenea, că în 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete noi de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi 144 de cabinete noi unde se va folosi serul Pfizer.

Peste un milion de persoane din România au fost vaccinate cu ambele doze, cei mai mulți fiind vaccinați cu serul produs de Pfizer. De asemenea, au fost raportate 200 de reacții adverse, cele mai multe la vaccinul Pfizer. În ultimele 24 de ore au fsot vaccinați 64.418 de români, dintre care 52.377 cu serul produs de Pfizer, 4,477 cu Moderna și 7.564 cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. De asemenea, 950.753 de români au fost vaccinați cu prima doză, în timp ce 1.039.639 au fost vaccinați cu ambele doze. De la debutul campaniei de vaccinare din România au fost vaccinate 1.990.392 de români.

Citeşte şi: S-a descoperit de ce apar cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca. Explicaţiile oamenilor de ştiinţă