Medicul de la Gerota care a învins moartea, mărturii cutremurătoare. Ce simţi când coronavirusul îţi intră în organism: „M-am speriat”

Medicul Alida Moise, fosta șefa a secției ATI de la Spitalul Gerota, a povestit care au fost primele simptome ale infectării cu coronavirus. Ea a stat trei săptămâni la ATI, iar recuperarea sa este considerată un adevărat miracol. 

14 iul. 2020, 20:05
Medicul de la Gerota care a învins moartea, mărturii cutremurătoare. Ce simţi când coronavirusul îţi intră în organism: „M-am speriat”

Alida Moise a trecut prin momente cumplite după ce a fost infectată cu coronavirus. Medicul a ieșit din comă de Florii, a stat trei săptămâni la ATI, iar recuperarea sa este considerată un miracol. 

Medicul de la Gerota a povestit care au fost primele simptome ale infectării cu coronavirus. 

„La un moment dat am fost testați, și eu și colegii mei din spital. Am avut niște teste pozitive, o tuse ușoară iritativă care putea fi pusă pe seama la orice. În clipa în care testul a fost pozitiv, a fost evident de ce tușeam. A fost momentul în care le-am solicitat colegilor de la radiologie să fac o investigație banală, o radiografie. Aveam deja niște modificări – m-am gândit că probabil o să urmeze o evoluție medie, în niciun caz nu m-am gândit la o formă severă.

În clipa în care simptomele au început să se înmulțească și pe lângă tuse au apărut și altele și colegii din Balș s-au agitat, mi-au făcut investigații în plus, respectiv un computer tomograf pe care leziunile erau evident mai extinse. M-au mutat la Terapie Intensivă. A fost o perioadă în care evoluția a fost din ce în ce mai nefavorabilă. M-am speriat acum în clipa în care eu, medicul de Terapie Intensivă, m-aș fi intubat. La un un moment dat, raportul respirator pe care îl urmărim noi era sub sută – aveam o indicație de protezare respiratorie”, a povestit medicul Alida Moise, potrivit Antena 3. 

Dr Alida Moise este una dintre persoanele infectate cu COVID de fostul șef de poliție care nu a declarat, la internarea în Spitalul Gerota, că tocmai se întorsese dintr-o țară cu cazuri de coronavirus.

Citeşte şi Doctoriţa de la Gerota despre care se spusese că ar fi murit de COVID-19 a fost numită director general al spitalului. VIDEO