Medicul erou de la Matei Balş. Laura Vicol: „L-am văzut pe dr. Cătălin Apostolescu cu blugii arşi, arsuri pe picioare”

Deputatul PSD Laura Vicol a declarat la România TV că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva de la incendiu pe pacienţii de la Matei Balş. Politicianul a vorbit în mod special de medicul Cătălin Apostolescu.

29 ian. 2021, 12:43
Medicul erou de la Matei Balş. Laura Vicol: „L-am văzut pe dr. Cătălin Apostolescu cu blugii arşi, arsuri pe picioare”

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol, la România TV. „Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat„, a adăugat aceasta.

Cătălin Apostolescu este medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş.

„Nu vreau să se arunce o anatemă asupra medicilor în acest moment şi asupra întregului personal medical pentru că, până la urmă, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferenţa între viaţă şi moarte”, a mai spus Laura Vicol.

Citeşte şi Ruda unei paciente contrazice autoritățile din Capitală: ”Am dus o aerotermă la Balș. Mama mi-a spus că îi e foarte frig”

Numărul persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului ”Matei Balş” din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată. Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Citeşte şi Diana Şoşoacă are suspiciuni legate de incendiul de la Matei Balş: „Cât timp au ars oamenii ăia acolo, de au murit carbonizaţi?”