Medicul lui Năstase îşi află azi verdictul. Tribunalul Bucureşti se pronunţă în dosarul lui Şerban Brădişteanu

Publicat: Luni, 30 Decembrie 2013 10:24 // Actualizat: Luni, 30 Decembrie 2013 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Bucureşti se pronunţă luni în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în legătură achiziţionarea de aparatură medicală pentru penitenciare, potrivit Agerpres.

La ultimul termen al procesului, din 28 noiembrie, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Brădişteanu la 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor abuz în serviciu şi luare de mită, dar şi menţinerea sechestrului pe bunurile deţinute de medic.

Iniţial, Brădişteanu a fost achitat de Tribunalul Bucureşti pe 3 decembrie 2009, însă dosarul s-a reîntors spre rejudecare la aceeaşi instanţă, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitaţii.

Potrivit DNA, în perioada 2001 - 2002, Şerban Brădişteanu, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului 'prof. dr. Constantin Angelescu'.

Anchetatorii susţin că Şerban Brădişteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elveţia şi BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discreţionară a contractelor de furnizare de produse, producând un prejudiciu de 9.169.606 euro Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În schimb, medicul ar fi primit, în conturile unei firme off-shore, sumele de 500.000 dolari americani şi 3.594.333 euro.

Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, între care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006. Ceilalţi membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu - au fost, ulterior, scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.

La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea medicului Brădişteanu: terenul şi o vilă aflate în Ciolpani, cu o valoare estimată la 425.000 de euro, o garsonieră situată în Bucureşti, pe Calea Victoriei, cu o valoare estimată la 62.000 de euro, şi un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucureşti, cu o valoare estimată la 1.100.000 de euro.

Reamintim, medicul Şerban Brădişteanu a fost acuzat de favorizarea infractorului în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, după ce acesta a fost condamnat la închisoare în dosarul Trofeul Calităţii.

VEZI SI:

Scandal din cauza lui Cioabă. Ponta: E nesimţire să-l suni pe Brădişteanu, după ce i-ai făcut dosar

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 11:52
Răspunde | Votează email 0 email
parere neautorizata
Exact ca in cazul Berbeceanu , in justitia Romaniei totu-i posibil !
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H