ÎCCJ îi cere medicului Brădişteanu calendarul operaţiilor, pentru stabilirea viitoarelor termene

Medicul Şerban Brădişteanu, acuzat de favorizarea infractorului în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase după ce acesta a fost condamnat la închisoare în dosarul Trofeul Calităţii, va fi obligat să prezinte instanţei supreme un calendar al operaţiilor pe care le are programate, în funcţie de care vor fi stabilite următoarele termene în proces.

25 apr. 2013, 13:47
ÎCCJ îi cere medicului Brădişteanu calendarul operaţiilor, pentru stabilirea viitoarelor termene

După ce medicul Şerban Brădişteanu nu s-a prezentat, miercuri, în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care îl judecă pentru favorizarea lui Adrian Năstase, instanţa supremă i-a cerut să prezinte calendarul operaţiilor pe care le are programate în perioada următoare, în vederea stabilirii noilor termene. Miercuri, Brădişteanu nu s-a prezentat la instanţă, avocaţii motivând că acesta se afla într-o operaţie care a durat mai mult decât se preconiza. Totodată, ÎCCJ a respins solicitarea înaintată de avocaţi privind trimiterea dosarului lui Brădişteanu la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în vederea refacerii urmăririi penale, informează Mediafax.

Judecătorii au stabilit următorul termen de judecată în dosarul lui Brădişteanu la 20 mai.

Avocatul lui Şerban Brădişteanu a cerut instanţei supreme, la termenul de miercuri, trimiterea dosarului privind favorizarea lui Adrian Năstase la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, pentru refacerea urmăririi penale, pe motiv că ancheta nu era de competenţa DNA. Procurorul anticorupţie prezent la şedinţa de judecată a susţinut, însă, că DNA era competentă să facă cercetarea în acest caz întrucât dosarul lui Adrian Năstase a fost judecat tot de instanţa supremă.

Medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 6 decembrie 2012, iar judecarea cauzei a început în 20 martie. Şerban Brădişteanu a fost acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie.

Brădişteanu mai este acuzat că a evitat să comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase poate fi încarcerat.

CITEŞTE ŞI: Brădişteanu, interceptat de DNA. Medicul ar fi spus familiei că starea lui Năstase este foarte bună

Adrian Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 iunie, când a încercat să se sinucidă, la numai câteva ore de la condamnare, până în 26 iunie 2012, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a stabilit că spitalizarea lui nu împiedică punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei.