Medicul Mircea Beuran a fost achitat în dosarul primirii de bani și bunuri în valoare de 10.000 de euro

Tribunalul Giurgiu a dispus achitarea medicului Mircea Beuran în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA.

17 nov. 2022, 19:10
Medicul Mircea Beuran a fost achitat în dosarul primirii de bani și bunuri în valoare de 10.000 de euro

Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA sub acuzația primirii de bani și bunuri în valoare totală de peste 10.000 de euro de la un alt medic, pentru ca acesta să fie numit într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”. Tribunalul Giurgiu a dispus joi achitarea medicului, potrivit adevarul.ro.

Decizia de achitare a lui Mircea Beuran a fost luată în baza art. 16 lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că „fapta nu există”.

Instanța a dispus ridicarea sechestrului asupra sumei de 10.000 de euro care se află într-un cont bancar al medicului. Acesta a fost trimis în judecată în aprilie 2020, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul București.

În octombrie 2021 a obținut de la Curtea de Apel București mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, invocând motivul  că mediatizarea excesivă și notoritatea lui „sunt împrejurări de natură a afecta aparența de imparțialitatea a unei întrgi instanțe, respectiv Tribunalul București”.

Citește și: Mircea Beuran a câştigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Medicul trebuie repus în funcţie şi despăgubit pentru lunile în care a fost suspendat

DNA a sesizat că în decembrie 2018, când Mircea Beuran îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 chirurgie și șef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, ar fi primit la un alt medic, martor în dosar, bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar.

„Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea de chirurgie generală în cadrul UMF „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”, potrivit procurorilor.

Citește și: Cum decurge planul „Let’s Make Colțea Great Again” al managerului Dr. Bogdan Furtună! 7 milioane de euro investiți în spital și aparatură medicală într-un singur an! „Aș prelua din mediul privat diferențierea salarială pentru medici în funcție de volumul de muncă și performanță!”