Medicul Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu. Ce acuzaţii îi aduc procurorii DNA

Medicul Mircea Beuran va fi cercetat în arest la domiciliu. Magistraţii au respins, vineri, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a chirurgului Mircea Beuran, acuzat că a primit mită 10.000 euro pentru scoaterea la concurs şi facilitarea obţinerii unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Cea care l-a denunţat este o femeie, medic-chirurg, aflată în subordinea medicului Beuran la Spitalul Floreasca. 

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 07:19
Medicul Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu. Ce acuzaţii îi aduc procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a medicului chirurg Mircea Beuran, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. Mircea Beuran este acuzat de „săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat DNA.

Fapta reclamată s-ar fi petrecut în 2018. 

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs”, precizează procurorii.

Citeşte şi: Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită

Procurorii DNA descins joi a locuinţa medicului, la spitalul Floreasca, dar şi la Universitatea de medicină, de unde anchetatorii au ridicat mai multe dosare.

Pe numele medicului Mircea Beuran este deschis un alt dosar penal care vizează cazul femeii care a fost arsă în timp ce era pe masa de operaţie. 


loading...