Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Cine este denunţătorul

Publicat: Joi, 13 Februarie 2020 20:32 // Actualizat: Vineri, 14 Februarie 2020 09:20 // Sursa: romaniatv.net

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut joi pentru 24 de ore, anunţă DNA, fiind acuzat de luare de mită. Anchetatorii susțin că medicul a luat mită de la un medic 10.000 de euro, ca să îl ajute să obțină un post de asistent universitar la UMF București. Denunțul a fost făcut chiar de medicul care ar fi oferit banii. Joi profesorul Mircea Beuran va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare de 30 de zile.

UPDATE: Adina Anghelescu: profesorul Mircea Beuran nu a avut alături de el pe avocatul său, ci un avocat din oficiu. Este prima somitate care nu a telefonat avocatului său şi nu se ştie de ce. Nici fiica sa nu ştia ce se întâmplă cu tatăl său, a aflat de la televizor. Beuran nu a recunoscut acuzaţiile, nu a recunoscut absolut nimic. O luare de mită nu se poate proba decât în flagrant.

UPDATE: Şerban Nicolae: Se induce vinovăţia lui Beuran în mintea celui care citeşte comunicatul. Beuran este vinovat pentru că este pesedist.

UPDATE: Ar exista o înregistrare audio între Micea Beuran şi cel care face denunţul.

UPDATE: Profesorul Mircea Beuran a fost scos pe uşa din spate, urcat în maşină şi se află în Arestul Central.

UPDATE: Adina Anghelescu, într-o intervenţie la Antena 3: "Dosarul zăcea de doi ani la DNA, acum a fost reactivat. Nu existau indicii, nu exista argument. Nu se făcuse flagrant. Nu se face doar pe baza unui denunţ. Probatoriul nu are altă susţinere. Dosarul respectiv este făcut după ce s-a încercat învinovăţirea lui în cazul femeii care a murit la Floreasca. Acum câteva zile, Mircea Beuran a ieşit şi şi-a dat cu părerea pe ordonanţa de urgenţă a guvernului Orban".

Profesorul Mircea Beuran a fost reţinut de DNA. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat al instituţiei.

"În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului: BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.", se arată în comunicat. 

Profesorul Mircea Beuran a intrat la audieri acum aproape 8 ore la sediul DNA.

"În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Citeşte şi: Primele imagini cu Mircea Beuran în sala de operaţii. Are ceas la mână şi nu poartă bonetă şi mască de protecţie FOTO

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.", se mai arată în comunicatul DNA. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

Citeşte şi: Percheziţii la Spitalul Floreasca şi la locuinţa medicului Mircea Beuran. Chirurgul, dus la audieri la DNA

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna Mircea Beuran mită reţinere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H