Medicul Octavian Jurma, avertisment privind pandemia: Situaţia este îngrijorătoare în România

Medicul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă privind pandemia de coronavirus în România. Acesta spune că situaţia este una îngrijorătoare, pentru că imunitatea dobândită prin infectare va începe să dispară. De asemenea, numărul persoanelor care se vaccinează a început să scadă.

10 iun. 2021, 10:37
Medicul Octavian Jurma, avertisment privind pandemia: Situaţia este îngrijorătoare în România
Medicul Octavian Jurma, avertisment privind pandemia: Situaţia este îngrijorătoare în România

Medicul Octavian Jurma, avertisment privind pandemia. România riscă se confrunte cu un nou val de infectări, după ce tot mai puţini oameni aleg să se vaccineze împotriva coronavirusului. Mai mult, Octavian Jurma atrage atenţia că imunitatea obţinută prin infectare va începe să dispară peste trei luni.

Medicul Octavian Jurma, avertisment privind pandemia

„Situația este îngrijărătoare în România, tocmai pentru că în majoritatea imunității dobândite care ne-a permis să ieșim din valul trei este imunitate dobândită prin infectare care va începe să dispară peste trei luni, astfel încât în toamnă am putea intra în școli cu un prag de imunizare al populației de 30%”, a spus Octavian Jurma, potrivit AlephNews.

De asemenea, şi Alexandru Rafila spune că numărul celor care au anticorpi la COVID nu a ajuns nici la jumătate din populație.

„O cifra rezonabila este in jur de 7 – 7,5 milioane de persoane care prezintă imunitate, fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă. Și atunci asta înseamnă circa 35 – 40% din populație.

Atâta timp cât va rămâne o masă relativ mare de oameni și mai ales în cazul României, unde probabil că 60% dintre persoane nu au anticorpi protectori, atât timp cât va exista această masă de oameni nu putem să excludem posibilitatea reapariției unei transmiteri comunitare”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citeşte şi Cum a ajuns România de pe primele locuri în topul ţărilor UE la campania de vaccinare la coada clasamentului

Bilanţ vaccinare 9 iunie: Aproape 20.000 de persoane au primit prima doză a vaccinului

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 9 iunie a.c 45.873 s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

19.097 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 26.776 de persoane au primit rapelul. Au existat 35 de reacții adverse. 32.372 de persoane s-au vaccinat cu serul Pfizer, 2.571 au primit vaccin cu serul Moderna, 1.550 de persoane au fost imunizate cu serul AstraZeneca, iar 9.380 cu Johnson&Johnson.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri 140 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.294 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.043.482 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi Țara care a decis ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru toți angajații