Medicul ortoped de la Spitalul de Urgenţă Craiova prins luând mită a fost arestat

Medicul ortoped de la Spitalul de Urgenţă Craiova, prins în flagrant, marţi dimineaţă, în timp ce lua mită de la o pacientă pentru a-i face o intervenţie chirurgicală, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. Decizia Tribunalului Dolj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 16:38
Medicul ortoped de la Spitalul de Urgenţă Craiova prins luând mită a fost arestat

Potrivit magistraţilor de la Tribunalul Dolj, medicul ortoped Dan Nelu Anuşca a ajuns, miercuri, în faţa instanţei, iar în urma unei şedinţe care a durat mai bine de o oră judecătorii au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, potrivit Mediafax.

Decizia de miercuri a magistraţilor Tribunalului Dolj nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. De altfel, avocaţii medicului au anunţat deja că vor contesta decizia la Curtea de Apel Craiova.

Medicul ortoped de la Spitalul de Urgenţă Craiova, prins în flagrant, marţi dimineaţă, în timp ce lua mită, a fost reţinut în aceeaşi zi, pentru 24 de ore, de către procurori, fiind acuzat că a cerut 2.000 de lei unei paciente, în două tranşe, ca să îi facă o intervenţie chirurgicală la talpă.

Potrivit anchetatorilor, Dan Nelu Anuşca a fost ridicat, marţi dimineaţă, de către procurori chiar din sala de tratament a Secţei de Ortopedie, după ce i-ar fi cerut unei femei suma de 2.000 de lei pentru a face o intervenţie chirurgicală.

Procurorii au intervenit după ce denunţătoarea, într-o primă fază, i-ar fi dat medicului 800 de lei luni seară şi, conform înţelegerii, urma ca marţi să-i dea diferenţa de 1.200 de lei.

Banii din prima tranşă au fost marcaţi cu inscripţia „mită” şi o parte din ei au fost găsiţi marţi asupra medicului.

În plus, doctorul i-ar fi cerut pacientei şi 400 de euro pentru a cumpăra nişte şuruburi necesare efectuării intervenţiei chirurgicale.

Medicul a fost monitorizat timp de câteva săptămâni de către ofiţerii SRI, iar flagrantul a fost realizat de poliţişti de la Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Medicul specialist Dan Nelu Anuşca este angajat în Secţia de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă Craiova şi este şi profesor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova.