Medicul român care a anunţat că a descoperit vaccinul anti-COVID şi-a reevaluat descoperirea: „Nu e eficient”

Medicul Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, cel care anunţase în perioada de început a pandemiei că a descoperit vaccinul împotriva COVID şi, mai mult, chiar l-a testat pe el, şi-a dat seama că vaccinul nu este eficient pe termen lung. Într-o intervenţie la Digi 24, medicul a precizat că nu poate exista un vaccin eficient pentru "un virus instabil genetic, care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni".

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 18:21
Medicul român care a anunţat că a descoperit vaccinul anti-COVID şi-a reevaluat descoperirea: „Nu e eficient”

În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Prof. Dr. Virgil Păunescu, alături de echipa pe care o coordonează la Centrul de Cercetare Oncohelp din Timişoara, lucrează de jumătate de an la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Din experienţa acumulată şi în baza studiilor clinice realizate la nivel mondial, a ajuns la concluzia că SARS-COV-2 este unul dintre virusurile care ridică cele mai multe probleme.

Citeşte şi Noi veşti legate de momentul apariţiei unui vaccin împotriva COVID-19! Specialiştii americani explică de ce nu va fi lansat în 2020

Este foarte contagios, se multiplică foarte repede şi suferă nenumărate mutaţii. Tocmai de aceea, medicul consideră că un vaccin eficient în acest moment nu îşi va mai păstra eficienţa peste câteva luni.

Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi […] Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente„, explică directorul Oncogen.

Mdicul atrage atenţia asupra faptului că noua mutaţie a virusului descarcă în corp o cantitate semnificativ mai mare de material viral comparativ cu forma iniţială a virusului.

Deocamdată, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar înclină spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este că virusul, noua variantă a acestuia, se multiplică mult mai mult. În decurs de două luni a dislocat complet forma inițială a virusului. Această nouă mutație descarcă o cantitate foarte mare de material viral în organismul uman. Mult mai mult decât forma veche. Este o formă mai agresivă, chiar dacă deocamdată nu avem suficiente statistici„, precizează medicul Păunescu.