Medicul şpăgar de la Maternitatea Bucur, pensionat de urgenţă şi schimbat din funcţie

Medicul Mircea Conea, cel care a cerut 700 de lei pentru o operaţie de cezariană, va pleca din Maternitatea Bucur de la 1 septembrie. Dosarul său de pensionare va fi urgentat. De asemena, medicul coordonator de la conducerea Maternităţii Bucur va fi schimbat din funcţie.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 09:24
Medicul şpăgar de la Maternitatea Bucur, pensionat de urgenţă şi schimbat din funcţie

Mircea Conea este medicul care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 700 de lei de la soţul unei femei pe care urma s-o opereze de cezariană. Luni, Consiliul de administraţie al Spitalului Sfântul Ioan a decis urgentarea dosarului său de pensionare începând cu data de 1 septembrie.

Conea lucrează de 30 de ani în spital şi avea depuse actele pentru pensionare. În plus, Consiliul a mai decis schimbarea din funcţie a medicului coordonator al Maternităţii Bucur.

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur a fost reţinut după ce a fost prins luând mită. Potrivit hotărârii Tribunalului Bucureşti, Conea va fi cercetat în libertate. Instanţa a hotărât să nu dicteze nicio măsură restrictivă împotriva medicului. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Managerul spitalului a spus că a aflat vineri dimineaţă că medicul Mircea Conea a fost reţinut pentru luare de mită. El a adăugat că nu i s-au mai adus la cunoştinţă până acum alte situaţii de acest fel. În acest caz, managerului Spitalului „Sfântul Ioan” i s-a spus că există o sesizare potrivit căreia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariană, iar acesta ar fi venit în salon şi i-ar fi aruncat pe jos, spunând că pentru un avort preţul este de 700 de lei.