Medicul Vasi Rădulescu transmite un mesaj anti-vacciniştilor: „Nu aşteptaţi un deces în familie. E foarte probabil”

Medicul Vasi Rădulescu le transmite celor care nu vor să se vaccineze să nu se lase influenţaţi de emoţii şi să nu aştepte ca cineva apropiat să ajungă în stare gravă sau să moară, pentru că atunci va fi prea târziu.

21 oct. 2021, 17:32
Medicul Vasi Rădulescu transmite un mesaj anti-vacciniştilor: „Nu aşteptaţi un deces în familie. E foarte probabil”

Medicul cardiolog a relatat pe Facebook o experienţă personală pe care a trăit-o încercând să convingă un tânăr, cunoscut al său, să se vaccineze dar nu a avut succes.

„Am făcut tot ce am putut să-i explic unei persoane de ce e bine să se vaccineze. Îmi tot spunea că e tânăr, puternic, are imunitate bună, şi dacă era să facă boala, o făcea până acum, dar nu s-a lipit nimic de el, deci sigur nu o face niciodată, indiferent de tulpină… I-am oferit studii, explicaţii, am demontat fake news-urile cu aşa-zişii experţi. Am făcut-o într-un stil cât mai blând. A refuzat orice. Avea convingerea că răul din jur e supraestimat voit şi că un alt rău mai mare se voia prin vaccinare”, a relatat medicul.

Ulterior, tânărul a făcut o formă gravă a bolii, iar bunica sa a murit.

Citeşte şi: Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, avertisment despre efectele infectării cu coronavirus: „COVID19 declanșează boli neurologice sau psihice la aproape o treime dintre cei care au trecut prin infecție”

„Trec câteva săptămâni. Aflu că persoana tânără de care nu se atinge nicio boală a făcut boala, şi o formă nu tocmai uşoară. Şi, cum se întâmplă de regulă zilele acestea, problema şi mai mare este că s-au infectat toţi, în familie. Bunica lui nu mai este. El a recunoscut că a greşit când a văzut haosul din spital şi când şi-a văzut familia lovită. Era deja prea târziu. Emoţia l-a copleşit. A regretat toate prostiile în care a crezut”, a adăugat Vasi Rădulescu.

Medicul a mai spus că se simte vinovat pentru suferinţa familiei şi că va încerca să-şi schimbe strategia de comunicare, astfel încât să poată convinge alţi oameni să asculte sfatul specialiştilor.

„De data asta m-am simţit vinovat. Insuccesul meu, altfel clar în cazul celor cu convingeri ferme, m-a dărâmat. M-am simţit vinovat direct de neprotejarea acelei familii. Am încercat să-mi analizez tot procesul de comunicare, să văd unde greşesc. Asta voi face perioada asta. Vă rog doar un lucru: nu aşteptaţi o emoţie maximală ca să vă daţi seama că aţi greşit. Nu aşteptaţi un deces în familie. Oricât nu credeţi că e posibil, e foarte probabil în timpurile pe care le trăim. Şi veţi regreta amarnic”, a precizat medicul Vasi Rădulescu.

Citeşte şi: Peste 1.800 de pacienţi cu Covid se află la ATI. Situaţia este dramatică, de peste două săptămâni nu mai este niciun loc liber la Terapie Intensivă