Medicul Virgiliu Stroescu spulberă mitul despre vinul roșu, considerat benefic pentru sănătate. ”Alcoolul, sub orice formă, e toxic!”

Medicul Virgiliu Stroescu a declarat câteva lucruri, care, cu siguranță, nu vor fi prea înțelese de către mulți români. Acesta contrazice renumitul mit cu vinul roșu care ar curăța vasele de sânge! Din contră, medicul consideră că alcoolul este toxic, în orice formă sau cantitate.

17 mart. 2024, 14:00
Medicul Virgiliu Stroescu spulberă mitul despre vinul roșu, considerat benefic pentru sănătate. ”Alcoolul, sub orice formă, e toxic!”

După ce a declarat că să bei cafea înseamnă să îți biciuiești organismul, Stroescu revine și spune că nici alcoolul nu ajută!

Citește și EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

Celebrul mit cu vinul roșu care ar curăța vasele de sânge e o dezinformare, susține celebrul medic.

„Alcoolul, sub orice formă, e toxic! Acum, popoarele care sunt mediteraneene și care consumă foarte mulți struguri și vin, având o dietă mai specială, la ei au scăzut bolile cardiovasculare, dar nu din cauza alcoolului, ci din cauza dietei și a regimului lor inteligent de viață. Alcoolul sub orice formă nu face bine și a fost un mit.

La dieta vegetariană poți să bei puțin vin roșu, că face bine. Dacă e must, e excelent, dacă are și alcool, distruge orice celulă a organismului nostru. Așa că alcoolul nu are cum să facă bine, e toxic!”, a spus medicul, potrivit Antena3.ro.

Cafeaua, un obicei nesănătos

Medicul Virgiliu Stroescu spulberă una dintre cele mai mari plăceri ale oamenilor, și anume, iubita cafea.

Acesta spune că o ceașcă de cafea dimineața este similară biciurii organismului și că acesta este stresat, deci, obligat să consume din resursele pe care le are.

„Un cal e obosit. Merge, merge și poate chair cade jos. Ce să faci ca să îl trezești. Cumperi un bici și dai în el. Biciul dă energie calului? Nu îi dă energie, îi fură rezervele, că el are rezerve, dar nu e timp.

Citește și EXCLUSIV| Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba! ”Cine mănâncă o dată pe zi se îngrașă”

Dacă bei cafea, ea scoate rezervele, ti se pare că ești grozav, da le ai consumate. Te scoli dimineața obosit, bei o cafea, ai energie, nu mai ai nici poftă de mâncare. După două ore cazi lat. Nu aveți ceva de mâncare. Cea mai bună hrană energetică dimineața is cerealele”, explică Stroescu.