EXCLUSIV| Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba! ”Cine mănâncă o dată pe zi se îngrașă”

Doctorul Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi nutriţionistul mai multor componenţi ai Lotului Olimpic Român, a vorbit, în exclusivitate, în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, de la România TV, despre diete și cum putem să slăbim fără intervenții chirurgicale.

08 iul. 2023, 14:14
EXCLUSIV| Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba! ”Cine mănâncă o dată pe zi se îngrașă”
Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba!

Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba! Reputatul medic nutriționist a demontat mitul conform căruia, cine mănâncă o dată pe zi slăbește și a explicat care este motivul.

Citește și EXCLUSIV| Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba despre fructele de mare: ”Sunt exact ca porcul care face curățenie în ogradă. Nouă ne plac și punem și muștar”

Medicul Virgiliu Stroescu aruncă bomba!

”Cine mănâncă o dată pe zi se îngrașă! De ce? Organismul așteaptă hrană și stă, stă, stă, până când îi dăm și o înghite pe toată. Cei care mănâncă de două ori pe zi slăbesc pentru că ăla este post intermitent(…) Luați o foaie de hârtie, scrieți în fiecare zi ce greutate aveți și să vedeți că o să vă uimiți ce salturi aveți și corelați cu restul. Adică, cea mai perfectă mașinărie a universului este omul”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, în exclusivitate, la România TV.

Doctorul Virgiliu Stroescu a subliniat că principala sursă de energie a oamenilor sunt plantele. Cu cât oamenii consumă mai multe plante cu atât slăbesc mai mult.

”Toată energia pe care o avem este de la soare. Dumnezeu a pus în soare energie și plantele sunt cele mai deștepte ființe ale planetei care fac plajă, dar care iau prin fotosinteză energia de la soare și o bagă în ele. Cu cât mâncăm mai multe plante cu atât ne vom îngrășa mai puțin(…) Noi nu putem să ne îngrășăm când facem plajă, numai plantele. Noi avem energie de la plante! Mâncăm mai multă energie și nu o consumăm, ce face organismul? E cumsecade și o pune la CEC, la bancă. În momentul în care faci mișcare, dacă alergi consumi mai mult. Am avut persoane care au venit hotărâte să slăbească și m-am luat și eu tare de ele: Apucă-te și slăbește! Și într-o săptămână a slăbit patru kilograme. Alergat 2-3 ore pe zi în fiecare zi. După aceea de la 143 de kilograme a ajuns la 70, dar încetișor și cu răbdare, fără nicio operație, totul în timp”, a mai spus reputatul medic.

Totodată, medicul nutriționist a precizat că sunt două categorii de oameni, cei care la supărare mănâncă foarte mult și cei care nu se ating de mâncare.

”Sunt două categorii de oameni, oameni care la supărare fără să își dea seama mănâncă de nu mai pot, iar alții la supărare nu mai bagă nimic în ei și efectele sunt inverse. De aceea, o categorie de oameni când se enervează mestecă mai mult decât trebuie și atunci acumulează kilograme. Avem doi hormoni leptina și grelina. Grelina îți dă o foame de înebunești, leptina spune: Ajunge, nu mai, nimic! Și acum, depinde cum se joacă ei. Se bat permanent, asta e lupta între contrare, cum spun marxiștii, pe de o parte.

Pe de altă parte, în creier avem trei centrii, unul al sațietății și doi de foame. Cel de foame, când îl apucă, nu mai poți. Cel din mijloc spune: Copăcel! Și ei tot timpul merg. Și ți-e foame, vezi farfuria plină, o mănânci jumate și simți cum scade foamea până când spui nu mai pot! Din ce cauză? Pentru că merge automat”, a conchis medicul Virgiliu Stroescu.

Citește și EXCLUSIV| Doctorul Virgil Stroescu, semnal de alarmă pentru români: ”Dumnezeu ne-a dat fructe, legume, carnea nu este un aliment sănătos”