Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul pe care este bine să-l consume zilnic orice femeie de peste 50 de ani

Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică ovăzul.

24 ian. 2024, 18:20
Vlad Ciurea a dezvăluit alimentul pe care este bine să-l consume zilnic orice femeie de peste 50 de ani
Alimentul adorat de români pe care doctorul Vlad Ciurea nu îl recomandă deloc: „Moleșește activitatea cerebrală”

Medicul Vlad Ciurea este recunoscut pentru activitatea sa în domeniul medical. Recent, acesta a abordat subiectul legat de alimentația femeilor trecute de 50 de ani. Acesta a menționat un aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică, mai ales că este benefic pentru creier.

Alimentul pe care medicul Vlad Ciurea îl recomandă femeilor trecute de 50 de ani

Alimentația este un subiect care a început să preocupe din ce în ce mai multe persoane. Medicul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională din domeniul medical a venit cu o listă de recomandări pentru femeile trecute de 50 de ani.

Potrivit medicului, meniul după această vârstă trebuie să cuprindă anumite alimente care ajută la menținerea sănătății organismului. Dincolo de proprietățile benefice pe care le au, unele alimente pot ajuta, inclusiv, la stimularea creierului.

Vlad Ciurea dezvăluie care e sportul care are cel mai bine grijă de corpul tău. „Oamenii care îl fac reușesc să prevină boala”

Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică ovăzul. Acesta este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât se pot consuma chiar și 6 porții, în fiecare zi.

Nu doar medicul Vlad Ciurea recomandă consumul de ovăz, ci și Fundația Spaniolă pentru Nutriție. De-a lungul timpului, s-au efectuat mai multe studii asupra proprietăților ovăzului, iar concluziile au fost unele extraordinare pentru organism.

Ce beneficii are pentru organism consumul de ovăz

Ovăzul este bogat în vitamina B, dar și în fier și magneziu. Datorită acestui aport de nutrienți, ovăzul ajută la bunăstarea cardiovasculară și reduce nivelul colesterolului din organism.

Ovăzul, spune medicul Vlad Ciurea conține o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 și omega-6, antioxidanți, zinc și mangan. Toate acestea contribuie și ajută la reglarea hormonală și la protecția celulară.

Femeile trecute de 50 de ani care vor introduce ovăzul în alimentația zilnică vor observa imediat efectele lui. În timp, fitosterolii din ovăz ajung să reducă inclusiv colesterolul din organism.

”Suplimentul nu se acumulează în organism. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a spus medicul despre ovăz, potrivit gândul.ro.

Foarte important de reținut este faptul că ovăzul nu este un medicament și nu poate să vindece problemele de sănătate. În schimb, rolul său este similar unui supliment care poate fi folosit în refacere sau prevenție.

Alimentul adorat de români pe care doctorul Vlad Ciurea nu îl recomandă deloc: „Moleșește activitatea cerebrală”

Românii consumă foarte multe produse făinoase, pâinea fiind alimentul care nu lipsește de la nicio masă. Însă mulți nu știu că acest aliment nu este recomandat de specialiști, afectând în mod dur activitatea cerebrală.

Citește și: Dr. Vlad Ciurea, despre ceaiul-minune care ajută memoria să funcționeze mai bine: „S-a dovedit că este minunat pentru creier”

Alimentul pe care doctorul Vlad Ciurea nu îl recomandă deloc

Conform doctorului Vlad Ciurea, pâinea poate avea efecte nocive iremediabile asupra sănătății. Dacă o consumăm des, pâinea ne poate lăsa fără energie și chiar poate scădea capacitatea cerebrală. În aceste condiții, neurochirurgul Vlad Ciurea precizează că pâinea trebuie evitată pe cât posibil.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a spus medicul, potrivit Antena 3.

De asemenea, temperatura rece din frigider face ca amidonul din pâine să se recristalizeze și să se usuce, astfel că pâinea nu doar că nu ar trebui consumată, dar dacă totuși este pusă pe masă, nu ar trebui să vină de la frigider.

„Dacă intenționați să mâncați rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie. Dar dacă îți ia mult timp să-ți consumi pâinea și dacă bucătăria ta este caldă și umedă, și mai ales dacă pâinea este de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, a declarat Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.

Dacă totuși vreți să consumați pâine, aceasta trebuie să conțină ingrediente naturale, simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare sau amelioratori de gust.

„Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? La ce trebuie să fim atenți când căutăm o pâine de calitate? Să conțină doar ingrediente simple, fără E-uri, coloranți, agenți de afânare și amelioratori de gust. Consumatorii doresc o pâine gustoasă, care să rămână proaspătă timp de câteva zile și să nu mucegăiască. Iar aceste obiective pot fi atinse rapid și ieftin prin metode chimice”, a precizat și nutriționistul Mihaela Bilic.

Citește și: Băutura care scoate „mizeria” din organism. Prof. Vlad Ciurea ne spune secretul: „Pune şi creierul în mişcare. Se beau două pahare”