Mediul cinematografic omagiază memoria regizorului Tony Scott

Mediul cinematografic a omagiat luni memoria regizorului britanic Tony Scott. Acesta a murit duminică, după ce a sărit de pe un pod din apropierea oraşului Los Angeles. Potrivit AFP, a fost efectuată autopsia în speranţa unei explicaţii a gestului său.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 08:38
Mediul cinematografic omagiază memoria regizorului Tony Scott

Moartea regizorului filmului „Top Gun” nu este considerată în mod oficial sinucidere, chiar dacă autorităţile tratează cazul în acest fel. Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă şi luni s-a efectuat o autopsie, a precizat Ed Winter, purtător de cuvânt al institutului medico-legal din oraş. Concluziile nu au fost făcute publice, fiind aşteptate rezultatele toxicologice, scrie agerpres.ro.

Citând un apropiat al regizorului, postul ABC a afirmat luni că Tony Scott avea o tumoră cerebrală inoperabilă. Winter a spus că este la curent cu informaţia de la ABC, dar nu a putut să o confirme sau să o infirme. Cu toate acestea, actriţa Donna Wilson ar fi declarat că soţul ei nu suferea de nicio boală gravă.

În zilele de duminică şi luni au abundat mesajele care omagiau memoria regizorului cu multe succese comerciale, dar fără nicio distincţie hollywoodiană importantă.

Tony era un prieten foarte drag mie şi îmi va lipsi mult. Era un vizionar a cărui amprentă asupra cinematografiei este imensă. Condoleanţe familiei„, a scris Tom Cruise într-un e-mail trimis AFP de purtătorul său de cuvânt.

Regizorul american Ron Howard a fost printre primii care au reacţionat la moartea lui Tony Scott, duminică seară, când a scris pe Twitter: „Nu vor mai fi filme ale lui Tony Scott. Este o zi tragică„.

Actorul şi regizorul britanic Tim Roth a declarat pe Twitter: „Mă făceai să râd, omule…A fost cu adevărat un tip OK”. Compatriotul său, actorul Stephen Fry, l-a omagiat şi el pe „omul cel mai încântător şi modest” care poate exista.

Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de la Cannes, s-a declarat pe Twitter „stupefiat de dispariţia brutală a lui Tony Scott, regizor talentat şi sofisticat, la care mi-a plăcut foarte mult +The Hunger+. Este greu să-ţi faci loc atunci când ai un frate regizor atât de celebru şi să faci aceeaşi meserie, fără să lucrezi cu el: Tony Scott a făcut-o„.