Medlife testează gratuit învăţătorii pentru depistarea anticorpilor COVID-19

Publicat: Marţi, 01 Septembrie 2020 11:07 // Actualizat: Marţi, 01 Septembrie 2020 11:07 // Sursa: romaniatv.net

Învăţătorii se pot testa gratuit, începând de marţi, pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din ţară, potrivit unui comunicat al companiei.

Învăţătorii se pot testa în intervalul 1 - 14 septembrie 2020.

"Demersul iniţiat de Sistemul Medical MedLife îşi propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învăţătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorităţi pentru a mări gradul de siguranţă în şcoli, odată cu reînceperea cursurilor", precizează reprezentanţii companiei.

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul şi dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.

Cei interesaţi trebuie să completeze un formular pe site-ul companiei, se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, semnează o declaraţie pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul ţintă, i se recoltează sânge. Rezultatele sunt confidenţiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul clinicii.

În cazul în care sunt identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleaşi instituţii, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziţie şi teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar.

Un rezultat pozitiv la testele de anticorpi IgG confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activităţii la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.

Citeşte şi Primul test rapid de depistare a virusului SARS COV 2 produs în România. Funcţionează similar cu un test de sarcină

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anticorpi invatatori medlife teste covid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H