Medvedev: Putin trebuie să aibă o victorie „demnă” la prezidenţiale

Misiunea partidului de guvernământ Rusia Unită este de a asigura victoria "demnă" a premierului Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie 2012, a declarat sâmbătă preşedintele rus Dmitri Medvedev, relatează ITAR-TASS.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 14:04
Medvedev: Putin trebuie să aibă o victorie „demnă” la prezidenţiale

„Misiunea noastră este să facem tot posibilul ca Vladimir Vladimirovici Putin – candidatul nostru – să învingă la acest scrutin, să obţină o victorie demnă şi să confirme acel capital de încredere pe care l-a acumulat într-o perioadă îndelungată”, a subliniat Dmitri Medvedev la o întâlnire cu activul formaţiunii de guvernământ.

În opinia sa, revenirea lui Putin la Kremlin, după alte două mandate de preşedinte între 2000 şi 2008, va permite continuarea modernizării, creşterea economică şi ameliorarea calităţii vieţii în Rusia, potrivit Agerpres.

Experţii sunt de părere că Putin va reuşi să obţină al treilea mandat de şef de stat încă din primul tur de scrutin. Totuşi, potrivit celui mai recent sondaj, din 16 decembrie, el ar obţine 42% din voturi dacă scrutinul ar avea loc duminică.

La congresul Rusiei Unite din 24 septembrie, actualul preşedinte Dmitri Medvedev a anunţat că renunţă să candideze pentru un al doilea mandat şi a făcut cunoscut că Putin este candidat la prezidenţialele din martie. Medvedev, la rândul său, ar urma să prea funcţia de premier după alegerile prezidenţiale.