Medvedev, reacţie dură după vizita lui Biden la Kiev: „Armele lor ajung în mâinile teroriştilor”

Preşedintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară.

20 feb. 2023, 18:06
Medvedev, reacţie dură după vizita lui Biden la Kiev: „Armele lor ajung în mâinile teroriştilor”

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, aliatul lui Vladimir Putin şi în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat luni pe Telegram un scurt comentariu despre vizita lui Joe Biden la Kiev, sugerând că deplasarea a fost posibilă numai după ce Moscova i-a oferit garanţii de securitate.

„Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos”, a scris Dmitri Medvedev.

Joe Biden, anunț major de la Kiev. Ucraina va primi un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari: muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană (FOTO)

El a continuat acuzând NATO că în spatele ajutorului militar pe care îl oferă Kievului sunt de fapt interese de natură economică ale industriei de armament. În plus, o parte din aceste arme ar ajunge la traficanţi.

„Şi aici este important de remarcat că Occidentul livrează într-adevăr arme şi bani Kievului destul de frecvent. În cantităţi uriaşe, ceea ce permite complexului militar-industrial al ţărilor NATO să câştige bani” , a spus Medvedev. În final, el a lăsat el să se înţeleagă că o parte din arme sunt deturnate, pentru a fi vândute „teroriştilor din întreaga lume”.

Preşedintele american Joe Biden a părăsit Kievul după o vizită-surpriză

Preşedintele american Joe Biden a părăsit luni Kievul după o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, cu doar câteva zile înaintea marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, potrivit reporterilor care au călătorit împreună cu liderul de la Casa Albă, transmite dpa.

În timpul vizitei de câteva ore, Biden s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou ajutor financiar şi echipamente militare pentru Ucraina.

Biden a sosit în Ucraina luni dimineaţa, pe fondul celor mai stricte precauţii de securitate, pentru prima sa vizită în această ţară de la izbucnirea războiului şi, de altfel, pentru prima sa vizită în calitate de preşedinte.

Zelenski ameninţă: Dacă se aliază China cu Rusia, va fi război mondial
Alarmele sirenelor antiaeriene au răsunat pe tot parcursul vizitei lui Biden, notează dpa. Agenţia EFE scrie că Biden a primit o plăcuţă aniversară pe Bulevardul Curajului din Piaţa Constituţiei din Kiev, care a fost inaugurată de însuşi preşedintele american şi de omologul său ucrainean.

Numele lui Biden apare astfel alături de numele altor lideri străini care s-au remarcat pentru sprijinul acordat Ucrainei pe fondul invaziei ruse, cum este preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul polonez Mateusz Morawiecki şi fostul premier britanic Boris Johnson.