Meleşcanu a invocat la Senat o pretinsă acuzaţie a premierului grec că România umflă cifrele bolnavilor de COVID. Reacţia lui Arafat

Senatorul Teodor Meleșcanu a invocat în cadrul audierilor din Senat o știre potrivit căreia premierul Greciei ar fi declarat că autorităţile române umflă intenționat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulți bani europeni. În replică, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a spus că știrea nu se confirmă, potrivit Digi 24.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 12:27
Meleşcanu a invocat la Senat o pretinsă acuzaţie a premierului grec că România umflă cifrele bolnavilor de COVID. Reacţia lui Arafat

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea națională de la Atena, a făcut o declarație potrivit căreia România și Bulgaria umflă cifrele celor infectați cu Covid-19 pentru a obține din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilității și a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulți morți sau în spitale vom primi și mai mulți bani de la UE”, a spus Teodor Meleşcanu, în cadrul audierilor din Parlament.

 „De când a apărut știrea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declarație a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greșit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau și e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Știrea că am fost acuzați de ministrul grec nu se confirmă”, a fost replica lui Raed Arafat. 

Citeşte şi: Începe vânătoarea pacienţilor cu COVID-19 externaţi la cerere sau care au refuzat să fie internaţi. Anunţ de ultima oră al premierului

 

Bilanţ coronavirus 21 iulie România. Un nou RECORD: 994 cazuri noi de COVID-19, 36 de decese şi 297 pacienţi la ATI

Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.07.2020 (10:00) – 21.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 decese ( 26 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

35 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 297 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste.