Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, o mişcare din poignet

Fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu (PNL), a declarat, luni, că demiterea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe este "o mişcare de imagine care nu va avea niciun fel de impact" şi, în plus, nepotrivită ca semnal internaţional în condiţiile în care acesta este la Bruxelles.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 13:58
Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, o mişcare din poignet

Meleşcanu a arătat că, oricum, Baconschi nu a fost niciodată „o miză”, iar oamenii care protestează în stradă nu au strigat sloganuri împotriva acestuia.

„E o mişcare din poignet – poate mai aruncam un sac de nisip poate se ridică balonul. Balonul nu se ridică până nu se aruncă mai mulţi saci de nisip, sunt necesare demisii semnificative”, a declarat Teodor Meleşcanu, citat de Mediafax, spunând că e necesară demisia întregului Cabinet.

Fostul ministru de Externe a precizat că, în opinia sa, decizia reprezintă „una din numeroasele mişcări care au făcut ca România să aibă o credibilitate scăzută în plan internaţional”.

„Nu poţi când un ministru este la o reuniune internaţională să anunţi prin media că nu mai e ministru. Sunt convins că Baconschi a aflat de la televizor, ca şi noi. Cred că, în momentul în care s-a anunţat public, domnul Baconschi şi-a luat servieta şi a plecat la avion”, a mai spus Meleşcanu.