Meleşcanu: Nu am fost informator şi nici angajat al serviciilor de securitate

Candidatul la şefia SIE, senatorul Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la audierea sa de către comisiile parlamentare de apărare şi pentru controlul SIE, că nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator şi nu a făcut parte din nicio structură de informaţii, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 10:06
Meleşcanu: Nu am fost informator şi nici angajat al serviciilor de securitate

Meleşcanu a precizat că îndeplineşte condiţiile constituţionale şi legale pentru a ocupa funcţia de director SIE, el arătând că nu a făcut parte niciodată din structurile represive ale statului totalitar, nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator, nu a făcut parte din structurile de informaţii ale statului român sau din alte servicii secrete de informaţii.

El a spus că deţine certificat ORNISS pentru acces la informaţii clasificate şi nu a fost condamnat pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal care l-ar face incompatibil cu funcţia de director al SIE.

Meleşcanu a precizat şi că, din punct de vedere al experienţei politice şi al experienţei în materie de securitate internaţională, întruneşte condiţiile necesare pentru a se achita în cele mai bune condiţii de responsabilitatea de şef al SIE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat luni că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.