Meleşcanu: Nu se pune niciun fel de problemă cu finanţarea activităţilor pe care le vom avea în cadrul preşedinţiei Consiliului UE

Nu se pune niciun fel de problemă cu finanţarea activităţilor pe care România le va avea în cadrul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 12:10
Meleşcanu: Nu se pune niciun fel de problemă cu finanţarea activităţilor pe care le vom avea în cadrul preşedinţiei Consiliului UE

Meleşcanu a vorbit, în conferinţa de presă dedicată bilanţului celor şase luni de mandat, şi de faptul că România va deţine, de la 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE.

„România ocupă funcţia de preşedinte rotativ al Consiliului Uniunii Europene. Aceasta nu înseamnă că vom utiliza toate pârghiile pe care le avem în acest sens pentru a promova doar interesele noastre naţionale. Una dintre sarcinile cele mai importante pe care le va avea preşedinţia română este de a contribui la realizarea unui consens la nivelul Uniunii Europene, pe diverse teme şi dosare care fac obiectul dezbaterilor noastre”, a spus el.

Şeful diplomaţiei române a subliniat că nu există probleme de finanţare a acestui proiect naţional.

„Avem fondurile necesare pentru această operaţiune şi în orice caz nu se pune niciun fel de problemă cu finanţarea activităţilor pe care le vom avea în cadrul preşedinţiei (Consiliului UE – n.r.)”, a punctat el.

Teodor Meleşcanu a amintit şi că România va găzdui, anul acesta, un Summit ce va avea ca temă Iniţiativa celor Trei Mări.

„Pentru prima oară, România va organiza cu această ocazie şi un forum de afaceri, care se va concentra mai ales pe proiectele concrete de interconectivitate între ţările participante la această iniţiativă”, a precizat ministrul de Externe, În acest context, el a menţionat că la Bucureşti vor veni preşedinţii a nouă din 12 ţări ce fac parte din Iniţiativă, reprezentanţi ai ţărilor din Balcanii de Vest, alături de înalţi reprezentanţi ai Băncii Mondiale, dar şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.