Melodie tulburătoare în memoria lui Petrică Mîţu Stoian, compusă şi interpretată de finul său: „Naşul meu mă vede de acolo de sus şi ştie cât adevăr am spus în acest cântec”

Cunoscutul interpret de muzică populară Vasile Ciobanu, finul regretatului Petrică Mîţu Stoian, a compus o melodie tulburătoare în memoria naşului său, la un an de la dispariţia prematură a acestuia. ”Naşule, nu m-am gândit” este melodia prin care Vasile Ciobanu îi mulţumeşte regretatului artist mehedinţean pentru ajutorul pe care i l-a oferit în carieră, dar şi pentru faptul că l-a cununat.

14 nov. 2022, 18:02

Petrică Mîţu Stoian şi Vasile Ciobanu s-au cunoscut în urmă cu patru decenii. S-au împrietenit rapid şi, cu timpul, prietenia lor a evoluat şi către rudenie. Mîţu Stoian l-a sprijinit nu doar în carieră, dar i-a devenit şi părinte spiritual. Acum, la un an de la dispariţia artistului, Vasile Ciobanu i-a compus o melodie impresionantă.

Melodie tulburătoare în memoria lui Petrică Mîţu Stoian

Eu cu Petre m-am cunoscut în 1984, la festivaluri. După 17 ani el se lansase, eu nu. L-am sunat să-l întreb dacă-și mai amintește de mine și m-a chemat la Târgu Jiu să imprim un album. M-am dus și peste ani de zile mi-a devenit și naş de cununie. Din tot sufletul l-am pus naş pentru că mi-a fost mai mult decât părinte, pentru ajutorul pe care l-am primit de la el cred că mi-ar trebui mai multe vieți că să-i mulțumesc. Dumnezeu să-l odihnească și să-l așeze în dreapta Lui, la îngeri.

Cu zece zile înainte de a se împlini un an am scris textul, apoi l-am imprimat. Este o amintire dureroasă, plină de lacrimi și de dor pentru că un an fără naşul meu este un an foarte greu, nici nu m-aș fi gândit. Melodia e lucrată cu maestrul Nicolae Botgros, textul și melodia îmi aparțin în totalitate. Cred că naşul meu mă vede de acolo, de Sus, și știe cât adevăr am spus în acest cântec”, a declarat Vasile Ciobanu pentru Star Popular.

Citeste si Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, în lacrimi după ce a auzit melodia in memoriam pentru artist: „Mai bine mă lua pe mine Dumnezeu!”

Vasile Ciobanu, acuzat că este cu două feţe

Vasile Ciobanu a avut, însă, parte de o situaţie neplăcută. A primit un mesaj în care a fost acuzat că este cu două feţe pentru că a participat atât la parastasul organizat de surorile lui Petrică Mîţu Stoian, cât şi la cel organizat de impresarul Doru Guşman, între impresar şi surorile artisrului existând tensiuni mai vechi.

N-am dus să ne amintim de Petre, dorul care ne frământă de atâta timp. M-am întâlnit și cu sora și cumnatul lui acolo, nu puteam să-i cant la mormânt, mi-au curs lacrimile și am depănat amintiri cu Mia. N-am fost la niciunul din parastase, la cel organizat de Mia, la Isverna, lucram la acest cântec. Eu am ținut să merg și la Doru Guşman și la Mia, când l-au pomenit, eu am mers la ambii. Anul asta, Doru a făcut 500 de pachete de pomană și le-a dus la azilele de bătrâni.

Primisem un mesaj că sunt cu două feţe, pentru că merg și la pomană făcută de Doru Gusman dar și la surorile lui Petre. Până la urmă, eu nu am nimic nici cu surorile nici cu Doru, am avut relațîi bune cu toți”, a mai spus Vasile Ciobanu pentru sursa citată.

Citeste si Doru Gușman și surorile lui Petrică Mîțu Stoian s-au întrecut în parastase. Impresarul a făcut pomană pentru 300 de bătrâni de la un azil, iar surorile l-au pomenit în satul natal