Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT. Au fost găsite peste 4 kilograme de heroină şi 80 de mii de euro

Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT. În urma percheziţiilor făcute în ultima săptămână au fost ridicate peste 4 kilograme de heroină cât şi peste 80 de mii de euro.

09 sept. 2021, 21:02
Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT. Au fost găsite peste 4 kilograme de heroină şi 80 de mii de euro
Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT

Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT. Drogurile erau achiziţionate de către inculpaţi, de la alţi traficanţi care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citeşte şi: Legătura dintre Fulgy şi Fane Văncică, interlopul care l-a înjunghiat pe fiul lui Sile Cămătaru

Membri ai clanului Văncică, reţinuţi de procurorii DIICOT

La data de 08.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au comercializat heroină, către consumatori de pe raza municipiului București, în cantități de 1 – 5 grame, cu sume cuprinse între 200 de lei/gram și 1.000 de lei punguța de 5 grame. Drogurile erau achiziționate de către inculpați, de la alți traficanți care la rândul lor le procurau de pe teritoriul Turciei.

La data de 08.09.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 200 de grame de heroină, suma de 3.500 de lei, despre care există indicii rezonabile că provin din activități de trafic de droguri, precum și 3 cântare folosite pentru porționarea drogurilor.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați reținuți urmează să fie prezentați Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Anterior, la data de 04.08.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui număr de 3 inculpați, în timp ce efectuau o tranzacție de droguri, urmată de o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificate opt pachete de formă dreptunghiulară, învelite succesiv cu bandă adezivă de culoare maro, ce conțineau cantitatea de aproximativ 4 kilograme de heroină, precum și suma de 80.000 de euro ce reprezenta contravaloarea drogurilor ce urmau a fi tranzacționate.

La data de 06.08.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați prinși în flagrant, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„, informează DIICOT.