Membrii clanurilor Duduianu şi Sportivii, ridicaţi de poliţie. Mai multe maşini de lux au fost furate din străinătate şi aduse în România cu acte false!

Clanurile Duduianu şi Sportivii din Bucureşti au dat de necaz, după ce mai mulţi membri au fost ridicați într-un dosar de corupție și fals.

06 mai 2021, 09:59
Membrii clanurilor Duduianu şi Sportivii, ridicaţi de poliţie. Mai multe maşini de lux au fost furate din străinătate şi aduse în România cu acte false!

Membrii clanurilor Duduianu şi Sportivii, ridicaţi de poliţie. Autorităţile au intervenit şi au făcut aproape 50 de percheziții în Capitală și în cinci județe, în căutarea membrilor unei rețele care fura autoturisme de lux din vestul Europei.

Membrii clanurilor Duduianu şi Sportivii, ridicaţi de poliţie. Mai multe maşini de lux au fost furate din străinătate şi aduse în România cu acte false!

Potrivit unui comunicat

al Poliției Capitalei, citat de Agerpres, au fost puse în aplicare 48 de mandate de percheziţie domiciliară şi 51 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa şi Mureş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la fals intelectual şi tăinuire.

Faptele s-ar fi petrecut din 2020 și până în prezent. Procurorii suspectează mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, care ar fi transportat şi înmatriculat mașinile pe teritoriul României prin utilizarea de acte de provenienţă false.

„Din extinderea cercetărilor a rezultat şi faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pretinzând că au influenţă asupra unor angajaţi din direcţiile de taxe şi impozite ale unor primării şi Registrul Auto Român şi îi pot determina pe aceştia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să îşi îndeplinească în mod contrar atribuţiile de serviciu şi să înmatriculeze aceste autoturisme”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.

De altfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi efectuează, joi dimineaţă, 32 de percheziţii domiciliare, în judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de mai multe persoane care ar fi încasat fără drept indemnizaţii pentru drepturile de autor în perioada stării de urgenţă/alertă.

Percheziţii de amploare în cinci judeţe şi Bucureşti. La această oră, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează 32 de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Citeşte şi: Încă o categorie de români se poate deplasa afară după ora 22.00, începând chiar de azi. Condiţia anunţată de Valeriu Gheorghiţă