Mencinicopschi: GRĂSIMILE nu trebuie să lipsească din diete. Vezi ce NU TE ÎNGRAŞĂ

Mâncarea grasă nu numai că ne aduce kilograme în plus, dar ne şi prosteşte. Este rezultatul unui studiu care a demonstrat că alimentele bogate în grăsimi slăbesc activitatea creierului. Medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi a făcut la România TV o listă cu alimentele de care să ne ferim, dar şi cu cele care ne stimulează inteligenţa.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 07:24
Mencinicopschi: GRĂSIMILE nu trebuie să lipsească din diete. Vezi ce NU TE ÎNGRAŞĂ

Mâncarea hipercalorică, care conţine grăsimi nesănătoase, interferează cu buna funcţionare a neuronului. De asemenea, mâncarea prea bogată în sare şi zahăr poate inflenţa memoria, cogniţia, psihismul.

Pentru a evita slăbirea funcţiilor cognitive, nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi recomandă câteva alimente esenţiale. „Grăsimile bune sunt acei acizi graşi esenţiali, Omega 3 cu lanţ lung care construiesc creierul. Alte surse naturale foarte sănătoase sunt semninţele de in, uleiul de in, uleiul de cânepă, uleiul de măsline. Toate sunt necesare pentru construcţia şi buna funcţionare a creierului. De asemenea, recomandate sunt şi alimentele integrale, nucile, alunele, carnea de peşte şi carnea slabă„, a precizat specialistul.

Doctor Menci a subliniat că o mare greşeală a dietele de slăbit, în special cele foarte restrictive, în care grăsimile sunt complet îndepărtate. Orgamisnul are nevoie de grăsimi, altfel lipsa acestora poate fi periculoasă pentriu creier şi sistemul nervos.

Un alt lucru foarte importat este modul cum sunt preparate grăsimile. „Aestea sunt sensibile la prăjire, iar prin prăjire se degajă nişte substanţe extrem de toxice, chiar cancerigene„, a conchis Mencinicopschi.