Meniu complet cu două feluri de mâncare și desert la doar 10 lei. Unde poți mânca o ciorbă caldă cu doar 4 lei

Cu doar 10 lei poți cumpăra un meniu compus din două feluri de mâncare de la mai multe cantine studențești din București. Mii de studenți pot mânca zilnic un prânz gătit cu bani puțini, mai ales că veniturile acestora sunt și așa destul de mici, dat fiind costul de trai din Capitală.

01 nov. 2023, 13:59
Meniu complet cu două feluri de mâncare și desert la doar 10 lei. Unde poți mânca o ciorbă caldă cu doar 4 lei
Meniu complet cu două feluri de mâncare și desert la doar 10 lei. Unde poți mânca o ciorbă caldă cu doar 4 lei

Meniu complet la doar 10 lei. O astfel de masă la un preț atât de avantajos poate fi luată la cantinele studențești precum cele administrate de ASE în București.

Citește și: Noua cantină a UMF Cluj-Napoca a fost inaugurată. Preţuri ca la restaurantul Parlamentului

Meniu complet la doar 10 lei în cantinele din București

Studenții din cadrul Academiei de Științe Economice își pot alege, în funcție de meniul zilei: ciorbă de fasole (400 gr) la 1,53 lei sau ciorbă de văcuță a la grec (60/340 gr) la 4,91 lei, piept de pui la grătar (100 gr) la 3,86 lei, ceafă de porc pe plită (100 gr) cu 3,12 lei, chiftele prăjite (90 gr) la 2,09 lei, păstrăv la grătar cu mămăligă (200/150 gr) cu 8,46 lei și altele.

La garnituri găsim pilaf cu ciuperci (250 gr) la 2.06 lei, piure de cartofi (200 gr) cu 1,33 lei sau cartofi cu usturoi la cuptor (200 gr) la 1,15 lei, în timp ce o salată de castraveți murați (150 gr) costă 1,46 lei. La desert, studenții pot opta pentru o plăcintă cu mere la mai puțin de 1 leu. Meniul se schimbă în fiecare zi, aşa că studenții nu se pot plictisi de felurile de mâncare.

O alegere mereu potrivită, fiindcă mâncarea la cantină, se știe, este și ieftină, și bună! Cele mai cunoscute și frecventate cantine bucureștene sunt „Leu”, „Politehnică”, „Tei”, „Moxa”, „Chioschi”, „Agronomie” și de la Facultatea de Drept. În privința condițiilor, cei de la Buletin de București scriu că, la cantina „Leu”, scaunele și mesele erau bine întreținute, iar curățenia, desăvârșită. Situată pe Bulevardul Iuliu Maniu, cantina „Leu” este aproape zilnic plină, spre prânz chiar aglomerată. Toți studenții vor o masă caldă, astfel că nu se miră nimeni când trebuie să se așeze la o coadă destul de lungă.

Meniul este bogat și cuprinde ciorbe, preparate cu carne și garnituri, salate și deserturi, iar prețurile sunt de buzunarele studenților. De exemplu, un meniu constând dintr-o porție de mușchi de porc cu piure de cartofi, salată de murături, o prăjitură, o chiflă și o sticlă de apă costă 25 de lei.  Același meniu, dar fără apă și cu salată de varză în locul murăturilor, plus un ștrudel de mere la desert are prețul de 15 lei. Studenții spun nu doar că se mănâncă ieftin la cantina „Leu”, dar preparatele sunt și foarte gustoase.

„Mâncarea mi se pare bună spre foarte bună, depinde de la o zi la alta, dar mereu sunt mulțumit”, spune Filip, student la „Politehnică”. „De obicei, sunt foarte mofturoasă la mâncare, deci pentru mine chiar este o mâncare foarte bună, mereu găsesc de toate”, confirmă și Mara, tot la „Poli” studentă.

Citește și: Camera Deputaţilor schimbă furnizorii pentru cantină. Aleşii vor meniuri de două feluri de mâncare, plus desert, cu doar 24 de lei