Presa din Ucraina: O rachetă rusă s-ar fi prăbușit peste o „zonă rezidențială” din Belgorod VIDEO

Un videoclip postat de publicația locală de știri New Voice of Ukraine arată că o rachetă de apărare aeriană își schimbă dramatic traiectoria și lovește Belgorod,

15 mart. 2023, 07:24
Presa din Ucraina: O rachetă rusă s-ar fi prăbușit peste o „zonă rezidențială” din Belgorod VIDEO

Război în Ucraina. O rachetă rusă pare să se defectat și sa prăbușit într-o zonă rezidențială din interiorul granițelor sale, potrivit rapoartelor, scrie Sky News.

Un videoclip postat de publicația locală de știri New Voice of Ukraine arată că o rachetă de apărare aeriană își schimbă dramatic traiectoria și lovește Belgorod, în Rusia.

Citeşte şi: Ucraina a lovit teritoriul rus cu patru rachete. Bucăţi de obuze au lovit două clădiri rezidenţiale

Niciun raport privind posibilele victime sau nivelul posibilelor distrugeri nu este disponibil public.

Se întâmplă în momentul în care serviciile de informații militare britanice au declarat că Moscova a fost forțată să folosească obuze vechi neadecvate din cauza lipsei severe de muniție.

Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat că Moscova recunoaște că una dintre vulnerabilitățile sale cheie este fabricarea de arme.

Ipoteză incendiară lansată de şeful serviciului secret al armatei Ucrainei: „Nu ştim dacă Putin mai este în viaţă”

„Este prematur să tragem concluzii” despre luptele din jurul Bahmut, afirmă ministrul adjunct al Apărării din Ucraina

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a afirmat, marţi, la televiziunea naţională, că ”este prematur” să se tragă concluzii cu privire la dinamica luptelor din Bahmut, deoarece luptele pentru controlul oraşului din estul ţării sunt încă în toi, transmite CNN.

Forţele ruseşti desfăşoară operaţiuni ofensive de-a lungul frontului de est şi încearcă să avanseze în mai multe direcţii, a declarat Maliar.

„Luptele continuă în apropiere de Kreminna, Bilohorivka şi Spirne. Bineînţeles, Bahmut este epicentrul. Inamicul încearcă să captureze oraşul din mai multe direcţii şi să îl încercuiască”, a declarat ea.

Forţele ruse au avut „unele succese minore”, dar armata ucraineană a avut „succese semnificative”, deşi ea a refuzat să intre în detalii.

„Există o dinamică pozitivă”, a adăugat ministrul. „Când există bătălii, trebuie să înţelegem că ambele părţi se mişcă. Şi este prematur să tragem concluzii … Acesta este un proces. Bătăliile pentru oraşul [Bahmut] nu s-au încheiat şi, prin urmare, pot avea o dinamică diferită – pozitivă şi negativă, iar noi ar trebui să o luăm ca atare, deoarece armata ucraineană face absolut tot ce poate pentru a împiedica realizarea planurilor inamicului”, a mai spus ministrul ucrainean.

Comandamentul militar suprem al Ucrainei este în unanimitate în favoarea apărării sectorului din estul Ucrainei, inclusiv a oraşului asediat Bahmut, pentru a provoca pierderi maxime inamicului, a anunţat marţi seara preşedintele Volodimir Zelenski, care le-a spus compatrioţilor că „tăria forţelor de apărare şi de securitate se află în puterea poporului”.