Mergi de URGENŢĂ la medic dacă observi asta la încheietura mâinii

Accidentările în zona încheieturilor sunt destul de des întâlnite, însă unele modificări la nivelul acestor zone pot indica o problemă mai gravă. Ele se pot datora unui os rupt, unei infecţii sau chiar unor tumori.

03 feb. 2017, 11:02
Mergi de URGENŢĂ la medic dacă observi asta la încheietura mâinii

Iată care sunt principalele cauze ale afecţiunilor încheieturii:

1. Sinovita tendonului. Reprezintă inflamarea lichidului ce înveleşte tendonul şi de cele mai multe ori apare în urma unei microtraume. De cele mai multe ori este afectat degetul mare, potrivit secretele.com.

2. Sindromul De Quervain. Această boală neobişnuită duce la inflamarea încheieturii şi a ligamentelor ce comunică cu degetul mare. Acest sindrom inflamează ligamentele şi duce la incapacitatea mişcării degetului mare.

3. Tensinovita nodulară. Această afecţiune se datorează unei tumori la nivelul mâinii. De cele mai multe ori afectează degetul mare, arătătorul şi cel mijlociu, însă poate apărea şi la nivelul încheieturii, genunchiului sau umărului. Aceste tumori nu dor de cele mai multe ori, de aceea sunt periculoase.

4. Ganglioni. Aceştia apar ca urmare a unor chisturi sinoviale, în apropierea articulatiei, ligamentului sau tendonului. De cele mai multe ori au o mărime de 2.5 cm.

5. Lipoame. Aceste acumulări de grăsime a țesuturilor pot apărea şi pe încheieturi, iar dacă nu sunt eliminate, în timp, pot duce la incapacitatea mişcării degetelor.

Citeşte şi Inelele mistice din palme. Ce reprezintă şi ce spun despre tine