Merkel face presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt crizei din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a făcut duminică apel la guvernul rus să-și folosească influența asupra separatiștilor din estul Ucrainei pentru a implementa planul de încetare a focului potrivit Acordurilor de la Minsk.

28 dec. 2014, 16:02
Merkel face presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt crizei din Ucraina

Angela Merkel a declarat că „o stabilizare a situației nu poate veni decât dacă liniile de contact convenite sunt în cele din urmă implementate”, a declarat o purtătoare de cuvânt.”Merkel a făcut apel la guvernul rus să-și folosească influența asupra separatiștilor în acest scop”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Merkel și-a exprimat regretul că reuniunea grupului de contact nu a avut loc în condițiile anunțate. Săptămâna trecută, Poroșenko a anunțat că aceste convorbiri vor avea loc la 24 și 26 decembrie.

Citeşte şi Letonia preia PREŞEDINŢIA Uniunii Europene. Riga vrea mai mult PRAGMATISM în relaţiile UE cu Rusia

Angela Merkel, care a fost puternic implicată în eforturile diplomatice de a soluționa criza, a salutat însă schimbul de prizonieri între guvernul ucrainean și separatiști.

Armistițiul din septembrie a fost încălcat de ambele părți angrenate în conflict, dar violențele din Ucraina au scăzut în intensitate în decembrie, alimentând speranțe privind noi convorbiri pentru soluționarea crizei.