Merkel se umileşte: Le cere germanilor de origine turcă să manifeste LOIALITATE faţă de Germania

Turcii care locuiesc de multă vreme în Germania ar trebui să fie loiali acestei țări, a declarat cancelarul federal german Angela Merkel, dând asigurări că executivul german încearcă să fie deschis față de acești oameni și să-i înțeleagă, informează marți Deutsche Welle în limba rusă, preluată de Unian.

23 aug. 2016, 09:59
Merkel se umileşte: Le cere germanilor de origine turcă să manifeste LOIALITATE faţă de Germania

Într-un interviu pentru Ruhr Nachrichten, publicat marți, Merkel a spus că „de la cetățenii de origine turcă ce locuiesc de multă vreme în Germania așteptăm un nivel ridicat de loialitate față de țara noastră. Pentru aceasta încercăm să fim deschiși la nevoile lor și să-i înțelegem.”

Merkel a subliniat că guvernul pe care îl conduce menține un ‘strâns contact cu comunitățile de migranți’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Germania îşi consolidează prezenţa la graniţa cu Elveţia din cauza creşterii numărului de refugiaţi

În legătură cu situația din Turcia, Angela Merkel i-a îndemnat la o atitudine rațională pe etnicii turci din Germania. ‘Libertatea de exprimare și a demonstrațiilor se extinde asupra tuturor celor care locuiesc în Germania, însă toți cetățenii trebuie să-și exprime divergențele pe cale pașnică’, a spus ea.

Mitingurile susținătorilor președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care au avut loc recent în Germania, inclusiv amplele acțiuni din Koln, au stârnit dezbateri politice aprinse în Germania. Unii reprezentanți ai Uniunii Creștin-Democrate au cerut anularea posibilității de a deține dublă cetățenie, invocând ‘potențiale conflicte de loialitate’ la aceste persoane.