Merryl Streep o interpretează pe „Doamna de fier”

Celebra actriţă Meryl Streep recidivează cu un film menit să obţină cel puţin o nominalizare la Oscar. Lansarea afişului peliculei "Doamna de Fier", în care Streep deţine rolul unicei femei ajunse premier din istoria Marii Britanii, a avut şi momente comice. Posterul nu a vrut să se lase dezvelit.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 21:56
Merryl Streep o interpretează pe „Doamna de fier”

Panoul a fost amplasat în Londra, pe malul Tamisei, vis-a vis de Parlament. Phyllida Lloyd, regizoarea peliculei, crede că Meryl Streep „a avut grijă şi atenţie faţă de demnitatea baronesei Thatcher”.

Pelicula prezintă copilăria fostului premier şi ajunge până în ziua de astăzi, incluzând preţul plătit pentru putere. Cu Big Ben pe fundal, actriţa a spus că este foarte „fericită” să se afle în Marea Britanie şi i-a anunţat pe londonezi că ar face bine să se pregătească să-i vadă chipul pe posterele din tot oraşul. Dar, nu toată lumea este la fel de încântată când vine vorba de felul în care Margaret Thatcher a fost portretizată.

Cotidianul britanic The Telegraph menţiona în iulie că fiii baronesei Thatcher, Mark si Carol, au fost „consternaţi” atunci când au aflat care este modul de abordare al poveştii mamei lor. Ei spun că regizoarea ar fi creat mai degrabă o „fantezie de stânga”. La evenimentul de promovare de luni, regizoarea filmului a negat că „Doamna de fier” ar fi un film ideologic, şi a susţinut că modul în care a jucat Meryl Streep îi va cuceri pe copiii baronesei Thatcher.

Lloyd, care a regizat şi musicalul „Mamma Mia” în care a jucat Meryl Streep, acum în vârstă de 62 de ani, a adăugat: „Cred că Margaret Thatcher a fost un superstar în Marea Britanie, iar noi toţi am simţit nevoia ca ea să fie jucată tot de un superstar, de cineva care să fie deopotrivă inteligent, pasional şi puternic”. „Doamna de fier” a fost încadrată la categoria dramă istorică şi va avea lansarea internaţională pe 6 ianuarie.