Mersul pe jos ne face creierul mai mare

Mersul pe jos nu este doar foarte sănătos, ci ne şi măreşte creierul, potrivit unui nou studiu. Experţii au descoperit că o plimbare în pas vioi, de trei ori pe săptămână, măreşte dimensiunea hipocampusului, zona din creier responsabilă cu memoria şi prima distrusă de boala Alzheimer.

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 20:23
Mersul pe jos ne face creierul mai mare

Experţii au rugat 120 de bărbaţi de femei cu vârste între 55 şi 80 de ani să se plimbe timp de 40 de minute, în pas alert, de trei ori pe săptămână.

În mod normal, creierul se micşorează o dată cu vârsta. Dar scanările făcute la un an după începutul experimentului arată că regiunile cheie ale creierului – inclusiv hipocampusul – au crescut cu 2%.

Cercetătorii au explicat că astfel, creierul a „întinerit” cu 2 ani de zile – fiind enorm.

Alt grup de oameni a fost rugat să facă doar nişte exerciţii de stretching timp de un an, lucru care nu a dus la mărimea creierului, ci chiar s-a micşorat cu 1,5%.

Principalul autor al studiului, dr. Kirk Erickson, de la Universitatea Pittsburgh, spune că mişcarea nu garantează că va învinge demenţa, însă este una dintre cele mai bune metode de a menţine mintea tânără.