Marcel Ciolacu, moment de reculegere în memoria Reginei Angliei: „Să intrați pe telefon să citiți despre ce a însemnat ea pentru istoria modernă”

Marcel Ciolacu a ținut un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a, vizibil afectat de trecerea în neființă a monarhului.

09 sept. 2022, 12:22
Marcel Ciolacu, moment de reculegere în memoria Reginei Angliei: „Să intrați pe telefon să citiți despre ce a însemnat ea pentru istoria modernă”

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a transmis, în urmă cu câteva momente, un omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a, în cadrul Școlii Politice de Vară a TSD.

„Este o zi de doliu, a murit unul dintre cei mai însemnați monarhi ai omenirii și ați văzut și dumneavoastră, aseară, întregul glob. Transmit condoleanțe, la noi creștinește este să ținem un moment de reculegere. Eu aseară am făcut acest lucru și sunt ferm convins că si dumneavoastră, iar pentru cei care nu l-au facut, să intrați pe telefon si să citiți despre Regina Elisabeta a II-a, ce a însemnat ea pentru istoria modernă și ce spirit monarh si ce amprentă a pus asupra istoriei. Vă rog să ținem un moment de reculegere. Dumenezeu s-o odihnească! ”, a transmis public Marcel Ciolacu.

Citește și În Anglia rege, în Romania om simplu din popor! Prinţul Charles bea ţuică şi face hore cu sătenii! Imagini de colecţie din vizitele sale memorabile în satele româneşti!

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, după o domnie de peste 70 de ani

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă, la câteva zile după ce a învestit un nou premier al Marii Britanii. Împlinise 96 de ani de ani în aprilie şi o domnie de peste 70 de ani.

Familia Regală a Marii Britanii a anunțat joi seara, pe canalele oficiale de social media, că Regina Elisabeta a II-a „a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”.

Anunțul oficial cuprinde și o referire la noul Rege al Marii Britanii: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se mai arată în mesaj.

Noul Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Regina Consoartă soția sa, Camilla.

Membrii familiei regale britanice s-au grăbit să fie alături de regina Elisabeta a II-a după ce medicii s-au declarat joi îngrijoraţi de starea de sănătate a suveranei în vârstă de 96 de ani şi au spus că aceasta ar trebui să rămână sub supraveghere medicală.

Citește și Legăturile Regelui Charles, cel mai bătrân monarh încoronat din istorie, cu România. „Descind din Vlad Țepeș!”