Mesaj de mulţumire al Prinţului Philip adresat celor implicaţi în lupta împotriva COVID-19. Ducele nu a mai ieşit public din 2019

Prințul Philip al Marii Britanii a transmis, luni, un mesaje de mulţumire tuturor celor implicaţi în gestionarea pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail. Gestul Ducelui este unul rar, având în vedere că acesta nu a mai avut apariţii publice din decembrie 2019, când a fost nevoit să se interneze în spital.  

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 14:32
Mesaj de mulţumire al Prinţului Philip adresat celor implicaţi în lupta împotriva COVID-19. Ducele nu a mai ieşit public din 2019

De asemenea, Ducele de Edinburgh s-a retras din îndatoririle regale încă din toamna anului 2017. Prinţul Philip, care, în iunie, va împlini 99 de ani, a transmis, de la Windsor, unde se află împreună cu Regina Elisabeta a II-a, un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care îşi aduc contribuţia în lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv celor care asigură serviciile de primă necesitate: alimente, corespondență și salubritate.

În contextul în care ne apropiem de începutul Săptămânii Mondiale a Imunizării, am vrut să apreciez în mod public eforturile vitale și urgente pe care atât de mulți le depun în gestionarea pandemiei, cei cu profesii medicale sau din domeniul științei, în universități și institute de cercetare, toți uniți în efortul de a ne proteja de coronavirus. În numele acelora dintre noi care rămân în siguranță acasă, aș vrea, de asemenea, să le mulțumesc tuturor lucrătorilor-cheie care se asigură că infrastructura vieții noastre continuă, tuturor membrilor echipelor și voluntarilor din domeniul producției și distribuției de alimente, tuturor celor care mențin funcționale serviciile poștale și de curierat și celor care se asigură că deșeurile continuă să fie strânse”, a transmis Ducele într-un mesaj postat pe site-ul Familiei Regale Britanice.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a, mesaj pentru britanici în plină pandemie de coronavirus. Este primul mesaj special din ultimii 18 ani

Membrii Familiei Regale Britanice au transmis mai multe mesaje în contextul crizei provocate de noul coronavirus, de la Prințul Charles, care a fost infectat cu COVID-19 şi care a transmis un mesaj inclusiv pentru români, la însăși Regina Elisabeta a II-a, care a transmis un mesaj video de încurajare.

Regina Elisabeta a II-a a mulţumit, la rândul său, cadrelor medicale care luptă împotriva pandemiei, precum şi britanicilor care stau în casă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Citeşte şi Prinţul Charles, mesaj de Paşte: Abia aştept să revin în România, o ţară care are un loc atât de special în inima mea

Săptămâna Internațională a Imunizării, celebrată, anul acesta, între 24 – 30 aprilie, își propune să promoveze vaccinarea pentru a proteja oamenii de toate vârstele în fața bolilor.