Mesaj de solidaritate cu poporul francez de la Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale, după incendiul de la Notre-Dame

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a trimis un mesaj de solidaritate cu poporul francez, Biserica Romano-Catolică şi Arhiepiscopia de Paris în urma incendiului care a afectat Catedrala Notre-Dame, informează basilica.ro.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 08:12
Mesaj de solidaritate cu poporul francez de la Mitropolia Europei Occidentale şi Meridionale, după incendiul de la Notre-Dame

„Suntem profund îndureraţi de catastrofa care loveşte capitala Franţei. Este vorba despre un simbol asumat ca reper mondial, dincolo de apartenenţă religioasă sau de convingeri. Martoră peste veacuri a construirii Europei Creştine, în toată complexitatea istorică şi culturală se topeşte acum sub povara flăcărilor necruţătoare. Suntem alături de Biserica Romano-Catolică şi de întregul popor francez în aceste clipe de mare durere, trăind anticipat şi noi pătimirile Mântuitorului”, a transmis înaltul ierarh, în numele clerului şi credincioşilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Incendiul de la Catedrala Notre Dame, din Paris, a fost stins de pompieri după aproape de nouă ore de lupte cu flăcările. Din fericire, pagublele sunt mai mici decât s-a crezut iniţial.

Citeşte şi: Notre Dame, după incendiu. Cum arată interiorul catedralei, Marea Cruce a rămas neatinsă FOTO