Mesaje false atribuite lui Raed Arafat pentru a susţine o campanie de manipulare: „Se cer raportări false de la DSP-uri”

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage atenţia asupra mesajelor false atribuite Secretarului de Stat, Raed Arafat. Potrivit sursei citate, textele erau transmise Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, şi era conceput pentru a lăsa impresia că se solicită DSP-urilor să raporteze date false despre infectări și decese.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 12:12
Mesaje false atribuite lui Raed Arafat pentru a susţine o campanie de manipulare: „Se cer raportări false de la DSP-uri”

Mesajul a fost transmis de pe adresa de mail [email protected], adresă care nu aparține niciunei instituții guvernamentale și care folosește o succesiune similară, dar parțială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului.

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă că este posibil să se impună restricţii în anumite zone. Care sunt judeţele cu probleme

„Textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcțiilor de Sănătate Publică să raporteze discreționar numărul de infectări și de decese. Mesajul este unul fals și facem apel la mass-media de bună credință să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.