Mesaje obscene şi urarea "Trăiască Ungaria", scrise pe casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 10:36 // Actualizat: Joi, 17 Ianuarie 2019 10:36 // Sursa: romaniatv.net

Casa memorială Avram Iancu din Târgu Mureş a fost vandalizată de persoane necunoscute cu o inscripţie "cu conotaţii triviale", care se încheie cu urarea "Trăiască Ungaria", atrage atenţia deputatul Marius Paşcan. El cere autorităţilor să înceapă cercetări pentru a stabili cine este autorul, dar şi să comunice rezultatul anchetei într-un caz similar, de anul trecut.

"Scandalos!!! Provocatori fără de minte au cutezat, astăzi, să murdărească faţada unei clădiri de referinţă din Târgu-Mureş, a Casei memoriale «Avram Iancu», de pe strada care poartă (re)numele Crăişorului munţilor, a eroului naţional al românilor. În inscripţia profanatoare sunt incluse, cu conotaţii triviale, şi numele martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, simboluri ale mişcărilor ţărăneşti şi răscoalei din 1785, murdăria încheindu-se cu urarea «Trăiască Ungaria!»", a scris pe Facebook deputatul Marius Paşcan, fost prefect de Mureş, potrivit News.ro.

El a postat şi câteva fotografii cu inscripţia de pe clădire.

El a amintit că, anul trecut, o altă faţadă a unei clădiri din Târgu Mureş a fost mâzgălită printr-o inscripţie ofensatoare la adresa României similară, "poliţia identificând un suspect, de etnie maghiară, despre care nu se mai ştie nimic oficial de atunci".

"Solicit instituţiilor competente de ordine publică să demareze de urgenţă cercetările pentru identificarea făptuitorului. De asemenea, să informeze public asupra măsurilor legale care au fost dispuse în cazul precedent. Ascunderea sub preş din culpabile raţiuni a numelui vinovaţilor precum şi a sancţiunilor dispuse împotriva unor astfel de fapte reprobabile, inadmisibile, nu va face altceva decât să stimuleze asemenea producţii iresponsabile. Să vedem acum cine se teme mai mult de UDMR şi evită aplicarea corespunzătoare şi respectarea legii la Târgu-Mureş? Cui îi tremură genunchii pentru o funcţie publică, când trebuie să-şi facă datoria profesională pentru climatul necesar de linişte şi siguranţă publică?!", a adăugat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avram Iancu casa memoriala avram iancu Marius Paşcan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
27 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H