Mesaje pentru Moșii de vară 2023, unul dintre cele mai vechi praznice de pomenire a celor trecuți la cele sfinte

Moșii de vară sunt prăznuiți în fiecare an în luna iunie, iar anul acesta sunt pomeniți în data de 3 iunie.

03 iun. 2023, 08:20
Mesaje pentru Moșii de vară 2023, unul dintre cele mai vechi praznice de pomenire a celor trecuți la cele sfinte
Mesaje pentru Moșii de vară 2023

Mesaje pentru Moșii de vară 2023, unul dintre cele mai vechi praznice pentru pomenirea oamenilor trecuți la cele sfinte, pomeniți la 49 de zile după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Mesaje pentru Moșii de vară 2023

  1. Să aprindem o lumânare de Sărbătoarea Moșilor de vară pentru cei plecați prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-i ierte!
  2. De Sâmbăta Morților să aprindem o lumânare pentru cei plecați prea devreme dintre noi! Dumnezeu să-i odihnească în pace!
  3. De Sărbătoarea Moșilor de vară să ne aducem aminte de cei care nu mai sunt printre noi și să ne rugăm pentru sufletele celor adormiți. Dumnezeu să-i ierte!
  4. De Sâmbăta Morților să ne rugăm și să aprindem o lumânare pentru toți cei care nu mai sunt printre noi.
  5. Lumina lumânării să facă lumină în rai pentru cei dragi! Dumnezeu să-i ierte! Somn de veci binecuvântat!
  6. Astăzi să aprindem o lumânare pentru suflete plecate la dreapta Domnului!
  7. O lumânare aprinsă, o rugăciune și un gând din suflet către toți cei care astăzi nu se mai afla printre noi. Dumnezeu să îi odihnească în pace!
  8. Astăzi, de Sâmbăta Morților, să înălțăm un gând și o rugăciune pentru cei care au plecat dintre ei. Dumnezeu să îi odihnească în pace! 
  9. Dumnezeu să-i ierte pe toți cei dragi care nu mai sunt printre noi!

Citește și: Moșii de vară 2023. Ce se dă de pomană pentru morți sâmbătă

Rugăciune pentru Moșii de vară

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile

pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din  veac.

Citește și: Mircea Geoană, interviu la Trinitas: „Mergeți la Biserică, face bine! Credința nu e demodată niciodată. Sunt creștin ortodox român, asta-mi e identitatea” (VIDEO)

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”