Mesajul Casei Regale pentru victimele accidentului din judeţul Argeş

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, exprimă întreaga sa compasiune și a Familiei Regale pentru victimele accidentului de joi seară din județul Argeș și familiile acestora.

RomaniaTV.net
30 iun. 2017, 19:27
Mesajul Casei Regale pentru victimele accidentului din judeţul Argeş

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident de circulație din județul Argeș, în care au pierit trei militari români. Compasiunea întregii Familii Regale se îndreaptă către familiile cu inima frântă de durere. Ne rugăm pentru militarii răniți în accident care se luptă să trăiască!”, se arată într-un mesaj al principesei Margareta, transmis vineri de Biroul de Presa al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Militarii decedaţi în urma accidentului din data de 29 iunie, din zona localităţii Valea Urdii, judeţul Argeş, au fost înălţaţi în gradul de sublocotenent post-mortem, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Cei trei vor fi înmormântaţi duminică, cu onoruri militare.

Plutonierului-major Mihai Ionuţ Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent la propunerea şefului Statului
Major General, în semn de recunoştinţă şi apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului şi spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor încredinţate„, transmite Ministerul Apărării.

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. MApN a anunţat că în camionul răsturnat se aflau 13 militari. Trei militari au murit, şapte au fost transportaţi la Spitalul Militare din Bucureşti şi doi la Braşov, unul neavând nevoie de internare. În ceea ce priveşte militarii răniţi, toţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare.