Mesajul emoționant de dincolo de moarte al unei femei răpuse de cancer! „Nu-mi plac oamenii care privesc cu milă pe cei bolnavi”

Un mesaj de dincolo de moarte venit din partea unei femei care a fost răpusă de cancer a impresionat întreg mapamondul. După ce ani de zile a purtat un război crâncen cu această boală nemiloasă, femeia s-a predat și cu puțin timp înainte să părăsească această viață i-a lăsat soțului său o scrisoare de-a dreptul copleșitoare pe care să o împărtășească întregii lumi, după moartea sa.

01 dec. 2023, 18:11
Mesajul emoționant de dincolo de moarte al unei femei răpuse de cancer! „Nu-mi plac oamenii care privesc cu milă pe cei bolnavi”
Mesajul emoționant de dincolo de moarte al unei femei răpuse de cancer!

Mesajul emoționant de dincolo de moarte al unei femei răpuse de cancer! Femeia se numea Marialuisa Pavanello și s-a născut, a trăit și murit în Padova.

Citește și O femeie a născut doi copii la vârsta de 70 de ani! Ireal ce a pățit după

Mesajul emoționant de dincolo de moarte al unei femei răpuse de cancer!

La scrut timp după ce Marialuisa a murit, soțul său, Maurizio, a postat pe pagina de Facebook a femeii mesajul său emoționant.

„Ciao, tuturor! Dacă citiți această postare înseamnă că eu nu mai sunt. L-am rugat pe Maurizio să-l publice pe profilul meu după ce am devenit pământ sau mai degrabă cenușă, din moment ce am cerut să fiu incinerată.

Viața este frumoasă din toate punctele de vedere, chiar dacă e scurtă și trebuie trăită la maxim în fiecare moment, indiferent dacă e bun sau rău.

În acești ultimi 5 ani, chiar dacă am avut multe greutăți, am ales să mă bucur de fiecare moment. Am evitat, atâta timp cât am putut, să spun că am un cancer în stadiu avansat. Nu-mi plac oamenii care privesc cu milă pe cei bolnavi și spun sărmanii de ei”, a scris Marialuisa.

Cât despre lupta pe care a dus-o cu cancerul, Marialuisa Pavanello a precizat că a învățat o lecție destul de frumoasă pe care a vrut să le-o împărtășească și internauților.

„Viața este frumoasă și poți fi fericit chiar și când te confrunți cu un cancer. Este o luptă grea, dar cu sprijinul familiei, al prietenilor și datorită tratamentelor moderne, am reușit să înving multe obstacole. Dacă aș fi avut acest cancer acum zece ani, aș fi trecut la cele veșnice în doar câteva luni și cu multe dureri”, a mai spus femeia care a ținut să precizeze că un oncolog renumit i-a dezvăluit importanța a trei factori în tratarea cancerului: încrederea în medic, ascultarea nevoilor pacientului și sprijinul familiei.

Marialuisa și-a încheiat mesajul adresând tuturor un gând extrem de emoționant.

„O ultimă mare îmbrățișare! Sper că am fost de ajutor cuiva în acești ani, fie printr-un sfat, fie printr-o glumă. Nu va fi ușor să închei o viață plină de surprize, entuziasm, idealuri, angajamente economice și sociale. Nu va fi ușor să nu mai zâmbesc, să salut, să îmbrățișez, să discut, să dăruiesc, să ajut, să susțin, să visez! Viața are, din păcate sau din fericire, un sfârșit, iar indiferent cât de puternici suntem, la un moment dat se încheie”, a conchis Marialuisa Pavanello.

Citește și O femeie din Republica Moldova a câștigat 200.000 de euro la loz în plic. ”Știam că va veni ziua asta”