Mesajul lui Joe Biden pentru nevaccinaţi: „Vine o iarnă cu boală gravă şi moarte”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut apel la vaccinarea americanilor pentru a opri extinderea pandemiei de coronavirus, agravată de ușurința cu care se răspândeşte varianta Omicron.

17 dec. 2021, 13:56
Mesajul lui Joe Biden pentru nevaccinaţi: „Vine o iarnă cu boală gravă şi moarte”

Joe Biden a avertizat persoanele nevaccinate împotriva Covid-19 că vine o iarnă de „boală gravă și moarte” din cauza avansării pandemiei. Preşedintele SUA a apreciat că datorită demersurilor care au fost făcuți de la Administrație „Omicron nu s-a răspândit încă atât de repede pe cât ar fi putut”, dar noua tulpină „începe să circule mai rapid și continuă să crească numărul infectărilor”.

Ne aflăm în faţa unei ierni cu boli grave și decese pentru cei nevaccinați, pentru ei și familiile lor, iar spitalele vor fi în curând copleșite (cu noi infecții)”, a mai spus președintele Biden.

În acest sens, Joe Biden i-a invitat pe toți americanii nevaccinați să facă acest lucru, îndemnându-i în același timp pe cei care au deja schema completă să îşi facă o doză de rapel. „ Dacă sunteți vaccinat și aveți doza booster, aceasta vă va proteja împotriva bolilor grave și a decesului”, a adăugat el.

Citeşte şi Preşedintele SUA Joe Biden a fost diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la colon

Totuși, pentru președinte, vaccinarea nu este importantă doar din punct de vedere al sănătății, ci și pentru viitoarea redresare economică a Statelor Unite ale Americii. „Dacă facem asta (ne vom vaccina), vom menține școlile și afacerile deschise și vreau să văd în jurul nostru bucuria asta. Vom proteja redresarea economică”, a mai declarat Jve Biden.

Autoritățile sanitare din SUA au anunțat miercuri că țara a depășit pragul de 800.000 de morți din cauza coronavirusului, la doar câteva zile după ce a atins 50 de milioane de cazuri pozitive. Potrivit Universității Johns Hopkins, Statele Unite sunt țara cea mai afectată de pandemie din lume, pe baza numărului total al victimelor. În ultimele 28 de zile, au fost semnalate peste 34.000 de decese și peste trei milioane de noi infecții.

Citeşte şi Elon Musk, atac indirect la Biden și Trump. Miliardarul propune limită de vârstă pentru candidatura la președinția SUA